agricultura

Uns 30 productors, amb el distintiu de producte agrícola del país

Un nen amb un ramat d'ovelles.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de productors del país ja disposen del distintiu o la certificació de Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra. Així ho va explicar l’executiu en un comunicat en què també es detallava la creació del reglament relatiu a les normes d’ús de la marca de garantia o certificació Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra.

L’objectiu del nou text és regular l’ús de la marca de garantia i certificació com a marca col·lectiva que agrupa els productors locals adherits al distintiu Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra, que es va impulsar des del ministeri amb la finalitat de poder promocionar i difondre els productes agraris i alimentaris que es produeixen al país.

Així, la trentena de creadors que s’hi han adherit voluntàriament “han permès crear una variada oferta de productes alimentaris locals, altres productes artesanals vinculats a la ramaderia (productes tèxtils a base de llana) i al cultiu o la recol·lecta de parts de plantes silvestres (sabons i cosmètics naturals principalment)”, detallava el comunicat. En aquest sentit, cal destacar que tots els productes que forment part d’aquest distintiu es produeixen seguint pràctiques agràries tradicionals de munta-nya i mètodes de producció artesanal, procedint majoritàriament de petites explotacions ramaderes o bé de petites empreses establertes a Andorra.

Així, el reglament respon als preceptes que marca la Llei per al desenvolupament i la diversi-ficació dels sectors ramader i agrícola, que al seu torn modifica la Llei de marques i la Llei de signes d’estat. La voluntat d’aquest canvi és reforçar el marc legislatiu per lluitar contra l’intrusisme.

tracking