Espot afirma que ja té mig Govern tancat i apunta que serà paritari

Entén la decisió de L’A i no descarta algun membre d’Acció en el si de l’executiu

El cap de Govern, Xavier Espot, ahir a la plaça del Poble.VICENÇ BAIGES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern en funcions, Xavier Espot, va assegurar ahir que ja té al cap la meitat del seu proper executiu. De fet, Espot va asseverar que molt probablement el nombre de carteres ministerials per als propers quatre anys serà de 12 –en cap cas més d’aquesta xifra–. Això suposaria que sis d’aquestes carteres ja s’han adjudicat. Si bé de manera oficial només s’ha confirmat la cartera de Conxita Marsol (Presidència, Economia i Habitatge), també és sabut que Raül Ferrer (Ordenament Territorial) i Jordi Torres (Turisme i Telecomunicacions) seran en el proper consell de ministres. Molt probablement també hi seran Trini Marín (Afers Socials), Guillem Casal (Medi Ambient) i Ladislau Baró (Relacions Institucionals, Justícia i Interior).

Tanmateix, el cap de Govern en funcions va deixar clar que no tanca la porta a l’entrada de membres d’Acció al futur executiu ni tampoc de Liberals, tot i la negativa del partit blau a l’oferta taronja que passava per oferir un conseller i un ministeri a algun liberal. “Puc entendre la decisió de L’A, crec que la nostra oferta era adequada i que difícilment podíem fer-ne una de millor, però entenc que dins del procés de refundació considerin que per seguir pensant no han d’integrar-se a la majoria de DA o al Govern”, va asseverar Espot, que va remarcar que “la idea mai no ha estat fer un executiu només de DA, tenir el carnet del partit no és suficient per tenir accés a un càrrec; defugirem les quotes de partit perquè vull anar a buscar les persones més capacitades”.

A més, Espot també va assegurar que “intentarem assolir la paritat en la mesura del possible”, fet que implicaria tenir un total de sis dones a l’executiu. Per ara, amb Conxita Marsol i Trini Marín n’hi hauria dues, si bé també ha estat a les travesses per ocupar la cartera d’Educació Gemma Riba, que seria la tercera ministra.

D’altra banda, sobre l’anunci fet dissabte per Jaume Bartumeu, l’actual cap de Govern en funcions va afirmar que “és la decisió que tocava; els mals resultats assolits demanen assumir responsabilitats, i em sembla que n’és la conseqüència lògica”.

tracking