diada de sant jordi

Jornada rècord de venda de llibres

El bon temps del matí permet millorar les vendes de les darreres edicions, marcades per la pandèmia i la pluja

Jornada rècord de venda de llibres

Jornada rècord de venda de llibresVICENÇ BAGES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diada de Sant Jordi va recuperar ahir la seva màxima esplendor. El bon temps va ser una de les claus perquè els llibreters poguessin millorar les vendes de les darreres edicions, que van ser marcades o bé per les restriccions de la pandèmia de la Covid o bé pel mal temps que hi va haver durant el Sant Jordi del 2022. Així, la plaça del Poble de la capital va ser un dels punts neuràlgics de la festivitat, si bé a Escaldes-Engordany i a Sant Julià de Lòria també es van registrar importants moviments de lectors que intentaven trobar un llibre per comprar.

En aquest sentit, el cap de Govern en funcions, Xavier Espot, va destacar ahir que tot i que la festivitat de Sant Jordi “no és una tradició específicament d’Andorra, sí que és una tradició molt nostra”. Així, Espot –que també va destacar que ahir era el dia de la rosa– va defensar que “en ser el dia del llibre crec que és també una manera de promocionar i d’ajudar aquelles persones que es dediquen a aquest bon hàbit”. De fet, el líder de l’executiu en funcions va destacar que aquesta dedicació moltes vegades és també derivada d’una passió com és la lectura, fet que permet posar en valor la cultura andorrana. Espot va atribuir la proliferació de llibres escrits al Principat “al resultat no només de la col·laboració privada, sinó també de la feina que s’ha fet des del Govern i el ministeri de Cultura, on s’ha picat molta pedra ajudant els escriptors; és un dels anys en què demostrem que la cultura andor-rana i el món del llibre al país és més viu que mai”.

AUTORS MÉS VENUTS

“Quan veiem l’afluència de gent i que molts llibres estan esgotats demostrem com la gent està compromesa amb la cultura”, va sentenciar el taronja.

Ahir, entre els més venuts, hi va haver quatre llibres d’autors andorrans. El que mai et vaig dir, de Noemí Rodríguez, de l’editorial Límits. El llibre sobre el paper del Principat durant el conflicte bèl·lic a Espanya: Andorra i la Guerra Civil Espanyola, escrit per Pau Chica i editat per Aloma; el llibre de Josep Dallerès (Anem), El camí cap a la Constitució, i la història que succeeix a Escaldes-Engordany escrita per Joan Peruga i Txema Díaz-Torren, de l’editorial Andorra, Shangai Andorra, que també va ser entre els més buscats.

En aquest sentit, la majoria de les llibreries consultades van coincidir a dir que la jornada d’ahir va ser una de les millors diades de Sant Jordi dels darrers anys pel que fa a les vendes, destacant les que es van fer a les paradetes ubicades al carrer. Més enllà dels autors andorrans, ahir també es van vendre molt el darrer llibre de Xavier Bosch, 32 de març, i el llibre de la sèrie de TV3 presentada per Carles Porta, Crims.

Un lector mirant un llibre en una de les paradetes de la plaça del Poble.

Jornada rècord de venda de llibres

tracking