treball

La Plataforma Sindical renuncia a fer una manifestació el proper 1 de maig

Al·leguen que no hi ha Govern ni Consell i que la jornada cau en un dia de pont

Manifestació de l'1 de maig passat.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma Sindical no es manifestarà l’1 de maig vinent, Dia del Treballador. Els motius, segons un comunicat de premsa, són diversos, entre els quals destaquen que el Consell General i el Govern encara no s’han constituït i que “en caure en dilluns, sabem que els manifestants o estan de pont, o estan treballant”. També assenyalen que el Sindicat del Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) s’ha desvinculat de la Plataforma Sindical i, per tant, no compten amb el seu suport. En la nota als mitjans assenyalen que per aquestes raons han decidit fer un manifest i una sèrie de cartells que deixaran a la decisió dels comerços del país la seva difusió o no.

Al manifest, la Plataforma Sindical afirma que “fa gairebé un mes vam assistir, amb estupefacció, sorpresa i decepció, a unes eleccions on la veu de poc més de sis mil persones es va alçar per sobre de la de vuitanta mil obrint la porta, de nou, a quatre anys més de drets vulnerats; a una població sense projecte de futur; a unes pensions de misèria i a una residència fora d’Andorra”. És per això que “ens reafirmem a denunciar que tota una població que viu i treballa en un país democràtic no es pot governar amb una representació política que deixa de banda més del 70% d’aquesta i, per tant, demanem una reforma de la llei electoral, que actualment afavoreix una minoria”.

És per això que volen “fer ús de la millor eina democràtica que existeix perquè la presa de decisions tingui legitimitat i representi la majoria de la ciutadania d’Andorra. Volem referèndums on la majoria de nosaltres tinguem la veu que ens mereixem en les decisions importants de país”.

També defensen “el dret a vot dels residents d’Andorra a les eleccions comunals. Una gran part de la ciutadania està sotmesa a l’acompliment dels deures que marca la llei però no gaudeix dels drets que marca la llei. Tots i totes som ciutadans per pagar impostos però ho deixen de ser aquells i aquelles que no poden exercir el seu dret a vot”.

Al manifest rebutgen que “les dones d’aquest país no tinguin el dret a decidir sobre el seu cos i es vegin obligades a marxar fora de les nostres fronteres perquè en el seu país es vulnera un dret humà fonamental reconegut en qualsevol democràcia europea. No únicament es vulnera, sinó que està penalitzat”. I exigeixen “un avortament lliure al nostre país en consonància amb l’aboliment de la bretxa salarial que existeix entre gèneres a Andorra i una igualtat d’oportunitats entre gèneres”.

Respecte al cost de la vida, “exigim un compromís real perquè les nostres famílies i la classe treballadora augmentin el seu poder adquisitiu i puguin gaudir d’una vida digna i d’unes pensions dignes, en conjunció amb un sistema sanitari que ens permeti no haver de marxar fora per manca d’especialistes i males praxis del sistema sanitari”.

Afegeixen que “no podem permetre que els nostres joves no puguin emancipar-se fins als trenta anys perquè no troben feina, han hagut d’allargar els estudis per manca de poder adquisitiu de les seves famílies i no poden permetre’s un lloguer”.

tracking