IX Legislatura

Enseñat recorda els reptes dels síndics Reig i Cairat per afrontar el futur

El nou síndic general reclama evitar “ingerències i distorsions” i procurar que les “xacres que han afectat altres països no s’infiltrin”

Carles Enseñat amb la tradicional vestimenta de síndic general

Sessió constitutiva de la IX legislaturaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

CarlesEnseñatha estat escollitsíndicgeneral i Sandra Codina subsíndica general amb 17 vots a favor i 10 en blanc en la sessió de Consell General constitutiva queescelebra des de les dotze del migdia a la Casa de la Vall per iniciar la IX legislatura constitucional.

Després de prendrepossessiódel càrrec,Enseñatha aprofitat el seu primer discurs per fer una clicada d'ull a formacions com Concòrdia. Ho ha fet recordant les paraules del síndic Francesc Cairat qui va assegurar que "el poble andorrà ha sabut conservar un sistema de govern lliure de les xacres que han afectat altres països". A més,Enseñattambé ha recordat les paraules del síndic Julià Reig -tiet de la seva mare, Maria Reig- que va apuntar que "en cap cas el desenvolupament econòmic pot perjudicar la configuració geogràfica de la terra andorrana, el paisatge, la bellesa natural i el medi ambient, que són, malgrat tot, la nostra millor riquesa".

D’aquesta manera Enseñat ha defensat que el Consell General, en una societat que ha “d’encarar reptes, ha de guanyar-se, cada dia, continuar sent la més alta institució de reflexió, de diàleg, de debat i de presa d’acords de país i pel país”. A més Enseñat ha apuntat que la cambra, hereva de la Constitució, ha de servir “per buscar les millors solucions als reptes socials i econòmics d’Andorra; per teixir els consensos més amplis”.

"Els nostres reptes no són una repetició dels temps passats, però sí que tenen una certa ressonància amb aquells: hem viscut i viurem situacions complexes -en alguns casos, adverses- i també hem de forjar nous equilibris perquè la prosperitat d'avui no comprometi l'Andorra del demà" ha asseverat el nousíndic generalque ha afegit que "alhora, hem de continuar sent un país obert i connectat al món;tot mantenintles singularitats i especificitats que ens fan únics i atractius".

Per últim, Enseñat ha conclòs el seu discurs reclamant evitar “ingerències i distorsions. I procurant que les xacres que han afectat i afecten altres països no s’infiltrin en els fonaments d’aquestes parets desafiadores dels segles”.

Sindicatura

La demòcrata Carol Puig ha estat elegida secretària de sindicatura amb 17 vots i Maria Àngels Aché serà també secretària de sindicatura amb els 5 vots que ha rebut dels consellers de Concòrdia.

La sessió ha estat presidida pel conseller de més edat, el canillenc Jordi Jordana, de DA, i pel més jove, el lauredià Pol Bartolomé, escollit per Concòrdia.

El demòcrata Carles Enseñat abans de l'inici de la sessió constitutiva de la IX legislatura

Sessió constitutiva de la IX legislatura

tracking