Ester Molné i David Forné entraran a formar part de Govern

Molné s’encarregarà d’Afers Socials i Forné de la secretaria d’Estat de Transició Energètica

David Forné.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’executiu de Xavier Espot segueix perfilant-se. Ho fa en aquest cas sumant efectius massanencs. A més del ministeri d’Ordenament Territorial que Raül Ferré té garantit, el cap de Govern en funcions ha pensat en Ester Molné com a ministra d’Afers Socials i Joventut en substitució de Judith Pallarés. La tercera peça del trencaclosques que vindria de la Massana seria David Forné, que estarà al capdavant d’una nova secretaria d’Estat, que dependrà directament del líder de l’executiu, la qual se centrarà en la transició energètica del país.

Molné és una persona de la màxima confiança d’Espot. Els dos van treballar junts a l’època que l’actual cap de Govern va ser ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, ja que ella va ser secretària d’Estat de la mateixa carpeta del 2016 al 2019. Advocada de professió, també va exercir com a batlle, mentre que en la darrera legislatura va ser consellera general. Amb l’entrada de Molné, Trini Marín, que era un dels noms que s’havien postulat per a Afers Socials, podria acabar mantenint la cartera de Funció Pública, com ja va fer en la darrera legislatura.

Pel que fa a la nova secretaria d’Estat, el fins ara director de Nord Andorrà estarà liderant, conjuntament amb FEDA, el camí d’Andorra cap a la transició i la sobirania energètica. Una nova secretaria d’Estat que arriba després de la crisi energètica viscuda a Europa provocada pel conflicte entre Rússia i Ucraïna, el qual ha posat de manifest la necessitat de donar un impuls a aquesta qüestió.

D’aquesta manera, l’executiu d’Espot –qui va anunciar el cap de setmana passat que tenia tancat ja la meitat del Govern– queda, més enllà de les carteres de Molné i Ferré, amb Conxita Marsol liderant Presidència, Economia i Habitatge, Jordi Torres com a ministre de Turisme i Telecomunicacions, Mònica Bonell al capdavant de Cultura i Esports, i Guillem Casal, que tindrà la cartera d’Agricultura i Medi Ambient. De la seva banda, Ladislau Baró manté la incògnita sobre si acabarà acceptant l’oferiment d’assumir el ministeri de Relacions Institucionals, Justícia i Interior.

Queden encara ministeris com el de Finances, en què Espot havia plantejat l’opció a David Cerqueda, director general de l’Autoritat Financera d’Andorra, i, anteriorment, a Josep Segura, exdirector de BSA. Tanmateix, en tots dos casos s’hauria declinat l’oferta, fet que dona més opcions que Cesar Marquina mantingui la cartera de Finances.

Ester Molné.

tracking