Jutjat per entrar a la força a casa de l'exparella i amenaçar la mare

La Fiscalia demana 18 mesos de presó, quatre de ferms i la resta condicionals

La sala del Tribunal de Corts.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Ministeri Fiscal demana 18 mesos de presó, quatre de ferms que ja queden complerts i la resta condicionals, per a un home acusat d’entrar a la força al domicili de l’exparella i amenaçar de mort la mare. Els fets es remunten a la nit del 30 de juny del 2021. El processat va dirigir-se al domicili de l’exparella, que vivia amb la mare, saltant-se l’ordre d’allunyament que tenia. Segons van relatar la víctima i la mare durant el judici celebrat ahir pel Tribunal de Corts, l’home va entrar al domicili “a la força i amb empentes” demanant parlar amb l’exparella. Quan va aconseguir entrar, tant la filla com la mare van assegurar que va dirigir-se a la cuina tot amenaçant que agafaria un ganivet i mataria la mare, a qui atribuïa la culpa del fet que hagués acabat la relació amb la seva filla.

L’acusat va reconèixer durant el judici que va amenaçar de mort la mare de l’exparella, però va obviar l’episodi del ganivet i va excusar-se del seu “comportament impulsiu i inadequat” dient que pateix un trastorn per dèficit de l’atenció i hiperactivitat (TDAH) i que aquell dia no va prendre el tractament que el psicòleg li havia receptat. Pel que fa a la violació de domicili per la qual la Fiscalia l’acusa i la seva exparella ho certifica, l’home va assegurar que no va utilitzar la força per entrar-hi. Va explicar que ni la mare ni la filla el volien deixar passar i que va aconseguir-ho “ficant el peu a la porta per evitar que es tanqués”.

Un cop el processat era a dins del domicili –si ho va fer utilitzant la força o no ho dictaminaran els magistrats–, la filla va tancar al lavabo la mare “per protegir-la” i va convèncer l’exparella perquè parlessin fora de casa. Quan estaven al portal, la jove va aprofitar un descuit de l’acusat, va tancar la porta i va pujar a casa amb la mare fins que va arribar la policia i el van detenir.

Al final del judici, el processat va demanar perdó pels fets i va assegurar que “l’únic que volia era demanar perdó a la parella per tot el que havia succeït”. En efecte, aquell mateix matí la policia va acudir al mateix domicili perquè l’acusat havia agredit la parella. El van detenir i posteriorment el van posar en llibertat amb la condició de no dirigir-se ni a la mare ni a la filla, fet que no va complir. L’home també havia estat condemnat el 2019 per maltractament i amenaces en una altra relació.

El Ministeri Fiscal acusa l’home d’un delicte major d’amenaces i violació de domicili i un delicte menor d’amenaces. A banda dels 18 mesos de presó, quatre de ferms que ja ha complert en presó preventiva i la resta condicionals, la Fiscalia demana que continuï el tractament que està fent a la unitat de conductes addictives (UCA) durant un període de dos anys, i afegeix la prohibició d’entrar en contacte amb l’exparella i la seva mare, també durant dos anys.

Es considera l’agreujant de reincidència tenint en compte que va ser condemnat per maltractament i amenaces en una altra ocasió, però també es té en compte, segons la Fiscalia, la intenció del processat de reinserir-se a la societat en no haver protagonitzat cap altre altercat des de llavors. Per la seva part, la defensa del processat reconeix el delicte menor d’amenaces, ja que el mateix acusat va confessar que el dia dels fets va amenaçar de mort la mare de l’exparella. Tanmateix, l’advocat nega que va haver-hi una violació del domicili. Es remet a les afirmacions fetes per l’acusat, que assegurava que només va posar el peu a la porta per evitar que la mare i la filla la tanquessin. D’aquesta manera, la defensa fa una petició de dos mesos d’arrest nocturn condicional per aquest delicte menor d’amenaces, i coincidint amb el Ministeri Fiscal aposta per continuar el tractament de la patologia durant dos anys.

CRONOLOGIA

-El dia dels fets

Els fets es remunten a la nit del 30 de juny del 2021, quan el processat va dirigir-se al domicili de l’exparella, que vivia amb la mare, saltant-se l’ordre d’allunyament que tenia.

-Violació del domicili i amenaces de mort

La mare i la filla afirmen que va entrar al domicili a la força i que va amenaçar la mare de mort. L’acusat reconeix les amenaces i s’excusa ja que pateix TDAH.

-Detingut dos cops

Van trucar a la policia i va arribar poc després. Aquell mateix dia havia estat detingut per agredir la mateixa parella i el van posar el llibertat amb la condició de no apropar-se a la família.

-Altres fets

L’home també havia estat condemnat el 2019 per maltractament i amenaces en una altra relació.

tracking