Afers exteriors

Ubach posa en relleu la defensa dels ecosistemes a l'ONU

La ministra d'Afers Exteriors en funcions demana que l'agenda de la reunió plenària de la COP28 inclogui les comunitats de muntanya

Cerimònia de cloenda Any Internacional desenvolupament Sostenible.SFGA/JAViladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, ha participat avui telemàticament a la cerimònia de cloenda de l'Any Internacional del Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes, organitzat per l'Aliança per les Muntanyes, una aliança voluntària de socis de les Nacions Unides. En la seva intervenció, Ubach ha posat en relleu "la necessitat crucial de protegir els ecosistemes muntanyosos" i les seves comunitats davant els efectes del canvi climàtic. Així, considera que l'Any Internacional del Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes "ha brindat oportunitats per unir forces per dur a terme accions concretes".

Ubach també ha informat que la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, SílviaCalvó, va sol·licitar mitjançant carta als organitzadors de la COP28 que s'incloguin les muntanyes en la seva agenda de la reunió plenària. "Esperem mobilitat a les Nacions Unides i a altres parts interessades a portar les muntanyes al centre de discussions sobre el canvi climàtic", ha indicat, segons informa Govern en nota de premsa.

tracking