Cultura destina 200.000 euros a subvencionar 71 projectes

El Govern ha convocat beques per estudiar a Japó

La ministra Riva a la roda de premsa posterior al consell de ministresSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui a proposta de la ministra Sílvia Riva, l'adjudiació de les subvencions culturals per a projectes que es desnvolupin l'any 2023. Enguany es destinen 200.000 euros de pressupost amb l'objectiu d'impulsar el teixit cultural i dinamizar el sector. En total s'han presentat 91 demandes de les qual se n'han acceptades 71, comptant l'ajut a la creació literària.

Les subvencions es reparteixen segons modalitats. En total 19 ajudes són per a projectes artístics en l’àmbit de les arts escèniques i la música, 20 per a artsplàstiques i visuals,20 per a activitats literàries i projectes editorials, i l’ajut a la creació literària.4 per projectes de divulgació cultural i activitats relacionades amb la culturapopular i tradicional.3 per a projectes culturals impulsats pels mitjans de comunicació privats.1 per a projectes de traducció a altres llengües d'obres andorranes i finalment4 per a la promoció exterior de les arts visuals i les arts escèniques.

Estudis al Japó

D'altra banda, el consell de ministres ha aprovat a proposta de la ministra en funcions Ester Vilarrubla, l'edicte pel qual es fa pública l'obertura la convocatòria de beques d'estudi al Japó pel curs 2024-2025.

Els estudiants que se’n beneficiïn tindran cobertes tant les despeses d’anada itornada d’Andorra al Japó, com la matrícula d’estudis i un import mensual estimatd’entre 143.000 i 145.000 iens, depenent si són investigadors, estudiants demàster o estudiants de doctorat, que assumeix el Govern del Japó.

Tanmateix, el ministeri d'Afers Exteriors seleccionarà un candidat per fer una estada formativa a la missió permanent d'Andorra a les Nacions Unides a Nova York d'una durada mínima de quatre mesos. Els requisits i condicions per accedir a l'estada es publicaran al BOPA del dimecres vinent, segons indica l'executiu.

Subvencions a projectes de protecció d'animals de companyia

L'executiu també ha anunciat avuil'oberturade la convocatòria per beneficiar-se de les subvencions destinades a projectes relacionats amb la tinença i la protecció d'animals de companyia que es desenvolupin entre l'1 de juny i l'1 de desembre d'enguany. Els projectes hauran de tenir com a objectiu fomentar la tinença responsable d'animals de companyia per mitjà d'iniciatives o activitats orientades a conscienciar i sensibilitzar la societat en general. Se'n poden beneficiar entitats públiques o privades d'Andorra sense ànim de lucre que estiguin legalment creades i que hagin obtingut la qualificació d'entitats col·laborades. Les ofertes es poden presentarfins al24 de maig.

tracking