Transport

Hife assumeix les línies internacionals de Montmantell

Govern proposa que sigui l'empresa tarragonina qui subrogui els contractes del grup que ha fet fallida, tot i que resta la ratificació del govern espanyol

El ministre de Finances en funcions, Cesar Marquina, en la roda de premsa posterior al consell de ministresSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern proposa que sigui l'empresaHifequi assumeixi els viatges de les línies internacionals que fins ara tenia adjudicats el GrupMontmantell, després que ahir comuniqués als seus treballadors que havien entrat en fallida. El ministre de Finances en funcions,CesarMarquina, ha explicat avui en roda de premsa que l'executiu aposta perquè l'empresa tarragonina subrogui els contractesdeMontmantellamb la finalitat que "no canviï la situació" i es continuï oferint el mateix servei als usuaris, que fins ara operava amb una línia d'Andorra a Lleida i una altra d'Andorra a la Seu d'Urgell. En aquest sentit,Marquinaha indicat que l'atorgament d'aquesta llicència de transport internacional és competència del govern andorrà i l'espanyol i que ara resta la ratificació d'aquest darrer òrgan per acabar de fer-la efectiva.

D'altra banda, ha indicat que els tres usos que feiaMontmantellper transport escolar quedaranabsorbitsper altres empreses que donaven aquest servei. Així, el ministre ha assegurat que tant el transport internacional com l'escolar "quedaria cobert" i que no suposaria cap impacte per a la ciutadania. Finalment, ha lamentat lasituaciódeMontmantellper "la situació en què s'ha trobat des de l'històric d'hispanoandorranai fins ara, arribant a una situació nodesitjableper a l'empresa, ni els treballadors, ni pel país".

Hife amplia l'oferta

L'empresa d'autobusosHifehaanunciat que a partir d'avui que opera les línies Lleida-Andorra la Vella i Escaldes Engordany-LaSeu d'Urgell. Alhora amplia l'oferta de serveis amb noves connexions des d'Andorra a diferents destins com les Terres de l'Ebre, la Costa Daurada i el País Valencià.

Com a novetats destaquen els destins comLaPineda, Salou, Cambrils, Hospitalet de l'Infant, Tortosa, Amposta,LaRàpita,Mórad'Ebre, Vinaròs, Benicarló, Peníscola,Oropesa, Benicàssim, Castelló, Vila-real i València.

tracking