Ratificada la presó per un intent de robatori amb navalla

Els acusats han de complir dos anys i mig i un any, respectivament

La seu de la Justícia.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior ha ratificat les penes de presó imposades per Corts a dos joves de 26 i 18 anys acusats d’una temptativa de robatori qualificat emprant un arma o objecte amb perill de causar lesions a la víctima. En el seu cas es tracta d’una navalla. Els magistrats de la segona instància han rebutjat els recursos interposats per les defenses que adduïen, entre d’altres arguments, que no estava provat que haguessin usat una navalla contra la víctima, i han confirmat les penes de dos anys i mig i un any ferm, respectivament. El més jove es va beneficiar de l’atenuant de ser menor de 21 anys en el moment dels fets i va quedar en llibertat provisional després de complir sis mesos de presó preventiva. Ara haurà de complir els sis mesos que li resten. L’acusat de 26 anys continua a la Comella ja fa un any. Els fets pels quals han estat condemnats van ocórrer el maig del 2022.

Aquell dia van intentar robar-li un telèfon mòbil a un vianant usant una navalla, segons el relat dels fets que han donat per provat els tribunals. No ho van aconseguir perquè l’home va poder treure-se’ls de sobre. L’acusat de 26 anys va admetre durant el judici a Corts que va demanar-li el telèfon mòbil a l’home perquè s’havia deixat el seu aparell a casa d’un amic. Però va negar que dugués cap navalla. La seva lletrada va relatar durant la vista d’apel·lació l’historial de trastorns mentals del jove i d’addicció als estupefaents, i va demanar que se li apliqués l’eximent complet de responsabilitat.

L’advocat de l’altre acusat va explicar que aquell dia tots dos estaven sota l’efecte de les drogues, que el seu defensat va acudir on estava l’amic amb la víctima perquè pensava que es tractava d’una baralla i que no podia ser coautor d’un robatori perquè ni hi va haver concertació prèvia ni planificació. A més, va insistir que no hi ha cap prova de l’existència de la navalla. Finalment, va indicar que el seu client estava seguint un tractament de desintoxicació en un centre fora d’Andorra i que tornar a la presó era un cop a la seva reinserció.

tracking