junta de presidents

El sou dels consellers a ple temps estarà limitat a dues vegades el de la resta

Un moment de la primera junta de presidents.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El sou dels consellers generals que estiguin a ple temps, és a dir, amb dedicació exclusiva, estarà limitat a dues vegades el salari de la resta de parlamentaris. Així ho va explicar ahir el síndic general, Carles Enseñat, i la subsíndica, Sandra Codina, en una roda de premsa posterior a la primera junta de presidents del nou Consell General. Fins ara, de fet, ja s’establia aquest límit, però ara s’ha recollit de forma explícita. Així, un conseller general cobrarà aproximadament 2.000 euros, mentre que el salari d’un parlamentari a ple temps rondarà els 4.000 euros.

A més, els síndics també van explicar que els consellers no podran cobrar dietes directament dels seus grups parlamentaris quan facin un viatge. A partir d’ara, l’assignació es farà directament des del Consell General.

D’altra banda, la reunió també va servir per acordar les dates per al debat d’investidura. Es durà a terme dimarts i dimecres que ve amb les candidatures de Xavier Espot per part de Demòcrates i de Cerni Escalé, de Concòrdia, amb el suport del PS. El darrer dia, a la tarda, es farà la votació, que revalidarà el líder demòcrata com a cap de Govern. El 15 de maig es farà el jurament a Casa de la Vall.

tracking