rEPORTATGE

Marxa pels éssers estimats

La caminada popular de Marc G. G. va aplegar ahir, en la seva novena edició, més de 300 participants que van voler recordar els que ja no hi són.

La marxa popular va començar al Prat del Roure d'Escaldes-Engordany.J.R.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Prat del Roure d’Escaldes-Engordany es va omplir ahir al matí de samarretes blaves que portaven grans i petits. I és que, tot i que el temps no acompanyava gaire, van ser molts els que no es van voler perdre la marxa de Marc G.G. En aquesta ocasió, més de 300 persones, del total de 500 que s’hi havien inscrit, hi van participar sota el lema ‘Correm per ells’. Els participants van recórrer diversos carrers d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, i van fer uns 3,5 quilòmetres. L’encarregada de donar el tret de sortida a la marxa va ser la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili.

La cursa se celebra des de fa nou anys per recordar aquells que ja no hi són. La presidenta de Marc G. G., Rosa Galobardes, es va mostrar contenta enguany pel balanç de la iniciativa, i va indicar que “l’objectiu és que tothom vingui a caminar per un ésser estimat”. La recaptació servirà per portar a terme activitats, com ara les conferències en què experts convidats parlen sobre com superar la pèrdua d’un ésser estimat, i també tallers per a persones en procés de dol. “Sobretot el que volem, en un dia com el d’avui, és donar-nos a conèixer”, va manifestar Galobardes, que va destacar també que una altra activitat són les trobades que es fan amb associacions d’altres països que tenen el mateix objectiu. “En una associació de dol, la veritat és que tots parlem el mateix idioma, i la gent s’obre i treu molt el dolor de dintre”, va assenyalar Galobardes en relació amb la tasca que porta a terme l’entitat.

La presidenta de Marc G.G. va explicar amb satisfacció que una novetat d’enguany és que està a punt un protocol, impulsat des de l’associació “i aprovat pel Govern fa tan sols un mes”, amb l’objectiu “de donar les males notícies”. “Fins ara no hi havia un protocol, i quan hi havia una mort de sobte ningú donava aquesta notícia. Després de vuit anys batallant, ara hi haurà un professional que anirà a casa a donar-la”, va indicar Galobardes. Al final de la marxa els participants van concursar en una rifa de regals donats per diversos patrocinadors. “Els diners recaptats es dediquen a la marxa; no hem volgut apujar el preu, i potser ho haurem de fer de cara a l’any vinent, encara que sigui un euro, perquè ens quedi alguna cosa per fer altres activitats”, va afegir Galobardes.

tracking