La justícia avala el desnonament d'una llogatera pels danys causats pels seus gossos

A final del 2021 va aparèixer una taca groguenca d'humitat al pis de sota del de la llogatera de les miccions dels gossos del pis del damunt

El Tribunal Superior va haver de repetir el judici a l'infermer.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala civil del Tribunal Superior ha ratificat la sentència de la Batllia i el desnonament de la llogatera d'un immoble radicat a Escaldes-Engordany per les molèsties i els danys provocats pels seus dos gossos. La justícia indica que el fet de tenir gossos malgrat el contracte de lloguer ho prohibeixi explícitament no pot ser motiu d'una "resposta tan dràstica" com la resolució forçosa de l'arrendament. En aquest cas, a més, "existia una tolerància o acceptació tàcita" per part de la propietat a la tinença de gossos per part de diferents veïns de l'edifici. Però la resolució judicial deixa clar que "aquesta acceptació que impedeix pronunciar la resolució pel fet de tenir animals no comporta l'acceptació de les molèsties i/o desperfectes que els mateixos puguin arribar a provocar".

La sentència indica que, en aquest cas, les molèsties i/o desperfectes han quedat acreditats amb testimonis com el de la portera de l'edifici que va afirmar que diferents veïns se li havien queixat (i també a la propietat) dels sorolls i els lladrucs dels animals de la llogatera "de dia i de nit". Quant als danys, la resolució apunta que a final del 2021 va aparèixer una taca groguenca d'humitat al pis de sota del de la llogatera i que l'industrial que va intervenir per reparar-la va constatar que la taca "feia olor a orina de gos i tenia com a origen les filtracions de les miccions dels gossos del pis del damunt". El cost de la reparació va ser de 729 euros. Els magistrats conclouen que "considerem que sí que els gossos han comportat pera l'arrendadora una frustració dels seus drets, doncs no només la tranquil·litat dels altres residents s'ha vist pertorbada sinó que a més [la llogatera] per la manca de cuida dels seus gossos, va provocar danys a l'edifici, i aquests mancaments de l'arrendatària són prou greus com per justificar la resolució del contracte".

tracking