animals de companyia

Adoptar un gos tindrà un cost de 190 euros i el d'un gat serà de 120

Els preus dels serveis d’adopció d’animals de companyia s’han actualitzat partint de l’IPC

Dos gossos a les instal·lacions de la canera.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir l’actualització dels preus públics aplicables als serveis prestats pel departament d’Agricultura, concretament aquells oferts a la gossera i gatera oficials, sobre la base de la pujada de l’índex de preus de consum (IPC). D’aquesta manera, a partir d’ara adoptar un gos costarà 190 euros i un gat, 120 euros.

L’actualització és una proposta de la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó. L’objectiu de la mesura, segons s’especifica ahir en un comunicat de premsa, és revisar i actualitzar els preus públics de determinats serveis prestats a la gossera i gatera oficial a l’efecte de poder-los adaptar a l’increment dels costos que han experimentat aquestes prestacions des de la seva darrera revisió i que en l’actualitat condicionen, en gran manera, les despeses variables inherents al funcionament correcte de la infraestructura que actualment es troba en concessió. A la nota s’inclou que aquesta revisió també s’ha fet tenint en compte les necessitats manifestades per les associacions que la gestionen.

Tenint en compte aquests principis, a partir d’ara els ciutadans que vulguin adoptar un animal de companyia a la gossera hauran de pagar 190 euros. El preu públic inclou l’esterilització o la castració de l’animal, la seva identificació (implantació del transponedor o xip i producció del passaport oficial respectiu), així com l’administració de les vacunes per assegurar la deguda protecció dels animals per prevenir que es puguin infectar davant de determinades malalties que poden comprometre el seu estat de salut o la dels seus congèneres, o fins i tot en algun cas la salut humana. D’altra banda, l’adopció d’un gat adult costarà 120 euros i la d’un cadell, 60 euros. Pel que fa als gats adults, en el preu s’inclou l’esterilització o castració de l’animal, el microxip i la seva implementació, el passaport i les vacunes, i en el preu públic per a cadells s’inclou únicament el microxip i la seva implementació, el passaport i les vacunes. Així mateix, les cessions dels animals de companyia a la gossera també experimenten modificacions arran de les actualitzacions. Deixar un gos adult a la gossera ascendeix a 139 euros i un gos cadell, a 48 euros. En el comunicat s’especifica que les cessions d’un gos adult i d’un cadell de gos s’incrementen d’acord amb l’IPC i s’equiparen les tarifes del preu públic de les cessions d’un gos adult i d’un cadell de gos perquè requereixen les mateixes atencions.

LA GOSSERA CONTINUA AL LÍMIT

Les xifres d’abandonament d’animals de companyia estan lluny de descendir. GosSOS, l’associació que gestiona la gossera, acollia a principi d’any una trentena d’animals, quan el màxim de gàbies de les quals disposa són 42. Els responsables assenyalaven l’habitual abandonament de gossos de cacera i que últimament estaven arribant molts gossos que vivien en males condicions. D’altra banda, la gossera va assegurar que gairebé tots els gossos que acullen són de raça mitjana-gran i que pesen més de 20 quilos, fet que en dificulta la seva adopció.

ALTRES ACORDS

-Serveis digitals

Una actuació tècnica per actualitzar el sistema que suporta la seu electrònica afectarà alguns serveis digitals del Govern entre l’11 i el 15 de maig.

-Estades formatives

Queda aprovada la regulació de les estades formatives en empresa de la formació professional i del batxillerat del sistema educatiu andorrà.

-Barreres de seguretat

Es licita un concurs pels treballs d’implantació i reparació de barrera de seguretat a la CG-1 a la zona del pont de la Margineda i a la CG-2 a la zona de la Bartra.

-Bàtxelor en disseny

Després de l’acreditació per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior, s’aprova el pla d’estudis del bàtxelor en disseny de la Universitat Carlemany.

-Beca Fulbright

La beca Fulbright 2023-2024 permetrà a un jove estudiar el Master of Science in Sport Business Program a la Temple University, a Filadèlfia.

tracking