sessió d'investidura

Fer història el primer dia

Escalé destaca la “dimensió humana” dels consellers amb un agraïment especial a Hinojosa, que li va esmorteir el cop quan va caure desmaiat.

Cerni Escalé i Josep Hinojosa ahir durant les paraules del candidat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pocs poden dir que han fet història en la seva primera intervenció al Consell General. Jo seré un d’ells.” Amb aquestes paraules el candidat de Concòrdia a cap de Govern, Cerni Escalé, treia ferro ahir a l’ensurt que va protagonitzar en la primera sessió del debat d’investidura quan va caure rodó enmig del parlament. Finalment tot va quedar en una anècdota i el candidat es va poder aixecar pel seu propi peu al cap d’uns minuts i va confirmar que estava bé. Amb tot, per precaució, la sessió es va suspendre fins ahir. Durant els minuts abans de reprendre de nou, i aquest cop amb normalitat, el seu discurs, Escalé va confirmar que tant el SUM com el seu metge de capçalera van indicar que havia estat “una lipotímia per deshidratació”.

Conscient que ahir les mirades no tan sols estaven pendents de les seves paraules, sinó també del seu estat de salut, el candidat de Concòrdia va dirigir-se a tots els assistents de la sala i va destacar “la dimensió humana” i “l’acompanyament” que “sovint no es veu a través de les càmeres”, i va agrair “l’atenció rebuda” per part de tots els consellers amb especial menció a aquells que “van trucar ràpidament a emergències”. També va tenir unes paraules concretes per als síndics generals i per al secretari general de Sindicatura, Josep Hinojosa, que va aconseguir agafar-lo a temps i minvar el cop de la caiguda. “Potser si no avui no seria aquí”, va apuntar Escalé conscient que la caiguda hauria estat més dolorosa sense la seva ajuda.

El president del grup de Concòrdia també es va dirigir a la premsa que estava ahir a la sala i va agrair l’atenció rebuda pel SUM, que va qualificat de molt professional. De fet, i per prevenció, dos sanitaris de la Creu Roja van ser presents ahir a la sessió del Consell General i, per sort, no se’ls va requerir. Escalé també es va dirigir a Espot abans d’iniciar de nou el discurs per, amb un to amable i distès, demanar-li disculpes per la “competència deslleial” per haver fet “un assaig” del parlament dimarts abans de l’ensurt.

Després de la introducció amb aquest to més distès i necessari per centrar l’atenció de nou en el discurs i deixar per tancat el desmai del primer dia, Escalé va acabar el parlament amb total normalitat. Minuts després, i enmig de la pausa que el síndic va concedir entre el seu discurs i la intervenció dels grups parlamentaris, Escalé protagonitzava un moment dolç abraçat amb la seva parella, satisfet de la feina feina i, segurament, també amb un pes menys a sobre després d’un inici convuls que, de ben segur, no serà pas un presagi.

tracking