reglaments

Els nòmades digitals tindran un permís de residència de dos anys

Gallardo en remarca la limitació i que no té els mateixos avantatges que l’ordinari

Gallardo i el secretari d'Estat en funcions Marc Galabert, ahir.SFGA / J. A. Viladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern va presentar ahir tres reglaments relacionats amb el desenvolupament de la Llei d’economia digital, emprenedoria i innovació. Un dels punts més impactants es troba al Reglament de nòmades digitals, visat emprenedor i foment de l’economia digital, que desenvolupa l’articulat de la Llei d’immigració. La normativa preveu el procediment d’autorització de nòmades digitals. Aquesta figura queda regulada i es determinen les condicions per obtenir l’autorització de residència, amb especificitats, tal com va indicar el ministre d’Economia i Empresa en funcions, Jordi Gallardo, com ara la durada del permís que es limita a dos anys o el tipus de permís, que no té els mateixos avantatges que un permís de residència.

Els canvis reglamentaris tenen com a objectiu promoure l’economia digital, l’emprenedoria o la innovació, i que una empresa andorrana pugui contractar teletreballadors. La normativa estipula els processos de constitució de societats estrangeres per promoure l’economia digital, l’emprenedoria o la innovació.

Gallardo va explicar que el desplegament normatiu permetrà “regular i incentivar” la creació de nous models de negocis vinculats a l’economia digital, així com “fomentar l’emprenedoria, fer més atractius els avantatges competitius de l’economia andorrana i donar cobertura jurídica a nous models d’innovació i de transformació digital”.

Un dels reglaments té l’objectiu de regular un entorn de proves i oferir un espai de regulació acotada que permeti posar en funcionament productes i serveis amb un alt component d’innovació per als quals encara no hi ha una regulació aprovada. La normativa estipula i facilita la constitució de societats estrangeres que promoguin l’economia digital, perquè no hagin de dipositar a l’AFA l’import de 50.000 euros.

tracking