laboral

L'hoteleria és el sector amb més expedients d'Inspecció de Treball, amb 34 el 2022

La seu d'Inspecció de Treball.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Inspecció de Treball va obrir durant l’any passat 89 expedients sancionadors a empreses per incompliments de la normativa laboral. Les dades difoses pel departament d’Estadística mostren que la majoria d’expedients (34) es van obrir a empreses del sector de l’hoteleria, 25 a l’àmbit empresarial agrupat com a altres serveis, 17 a la construcció, nou al sector del comerç i quatre al de la indústria. Quant a la motivació dels expedients, en 57 dels casos van ser els incompliments a les condicions generals de treball. A la resta es tractava d’infraccions a la normativa relacionada amb la seguretat i la salut laboral. La xifra representa un increment notable respecte al 2022, quan el nombre d’expedients va ser de 62. Encara no s’arriba al rècord del 2019, quan es van incoar 126 procediments sancionadors.

El departament va dur a terme 162 inspeccions inicials i 659 més de seguiment. Denúncies rebudes van motivar 78 de les inspeccions inicials i 63 van ser per investigar accidents de treball. D’altra banda, 21 van ser per actuacions d’ofici.

Finalment, el 2021 es van denegar 15 contractes de menors i el servei d’Inspecció de Treball va atendre 3.474 consultes presencials i 12.118 de telefòniques.

tracking