FORMACIÓ DEL GOVERN

Ramon Lladós serà el ministre de Finances

Arriba a l’executiu amb més de 21 anys de trajectòria en una entitat financera del país

Ramon Lladós.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cartera de Finances del proper executiu ja té titular. Ramon Lladós prendrà el relleu de Cesar Marquina a partir de la setmana vinent, quan Xavier Espot faci públic tot el Govern. Lladós arribarà a la taula del consell de ministres després d’una trajectòria de més de dues dècades a Crèdit Andorrà, gràcies al fet que compleix les pretensions del líder de Demòcrates, que portava setmanes temptejant diverses persones a la recerca d’un perfil tècnic. Actualment, Lladós era el cap de l’àrea d’auditoria interna, càrrec al qual va accedir el juliol del 2018. El que serà ministre va aterrar a l’entitat bancària l’any 2002 com a vicepresident d’Information Technology. Quatre anys més tard va passar a ser vicepresident de recursos humans i operacions, per després assumir la posició de director d’operacions (2008-2014) i director de la divisió de serveis corporatius (2014-2018). Anteriorment a la seva feina en l’àmbit financer, Lladós va treballar com a engi­nyer a Andorra Telecom (1993-1994). Graduat en Enginyeria i Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya, també compta amb un màster d’Enginyeria Electrònica a la Universitat de Notre Dame dels Estats Units, on, a més, es va doctorar en la matèria.

Dimecres passat, després de la investidura, Espot va reconèixer que només li restaven per assignar els ministeris de Finances i d’Afers Socials. Així, amb l’entrada de Lladós, al nou executiu només li faltarà la peça d’Afers Socials, una cartera que fins ara estava en mans de Judith Pallarés i que Acció podria acabar mantenint. Pel que fa a la resta de l’executiu, Conxita Marsol ocuparà un dels llocs centrals assumint Presidència, Economia i Habitatge. Lasdilau Baró serà l’encarregat de gestionar les relacions amb el Coprincipat com a titular de Relacions Institucionals i Educació. Imma Tor estarà al capdavant d’Afers Exteriors, mentre que Ester Molné assumirà la cartera de Justícia i Interior. En el cas del ministeri de Salut, la plaça serà per a Helena Mas, mentre que Ordenament Territorial estarà en mans de Raül Ferré, en una elecció que respon al pacte preelectoral entre Demòcrates i Ciutadans Compromesos. Jordi Torres tornarà a repetir com a ministre de Turisme, així com Trini Marín ho farà a Funció Pública. Guillem Casal, fins ara cap de gabinet d’Espot, s’intercanviarà els papers amb Sílvia Calvó i assumirà el ministeri de Medi Ambient i Agricultura. Per últim, Mònica Bonell acabarà fent el pas a l’executiu al capdavant de la cartera de Cultura, Esports i Joventut.

La intenció del cap de Govern és anunciar el nou equip ministerial dilluns vinent a la tarda, després del jurament com a líder de l’executiu, segons va anunciar el mateix Espot dimecres passat.

tracking