CULTURA

'Alteritats' i 'El Bus', premiats al Festival Ull Nu 2023

Els concurs comptava amb 600 peces de cineastes dels Pirineus

L'entrega de premis del Festival Ull Nu 2023.Ull Nu

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els films Alteritats, de Nora Haddad i Alba Cros i El Bus, de Sandra Reina, s’enduen els premis al millor llargmetratge i curtmetratge del Festival Ull Nu 2023.El centre de Congressos d’Andorra la Vella ha acollit aquest diumenge l’entrega de premis de la desena edició del Festival Ull Nu. Enguany, el festival va presentar una selecció excepcional de pel·lícules i s'havien rebut 600 peces de cineastes dels Pirineus.

Un jurat compost per experts ha seleccionat els diversos guanyadors. El Premi Arxiu Nacional d'Andorra a la Preservació de la memòria històrica ha estat per Quines flors es porten a una fossa? d’Elena Gilda, amb una dotació de 1.000 euros. Pel que fa al Millor llargmetratge avaluat pel jurat Carnet Jove, ha estat per aLukas Dhont, amb l’obra Close, i un premi de 700 €; i el millor Curtmetratge per Pobre Antonio de Mariana Ferreira i Eudald Rojas, amb 500 €.

El premi Fòrum de la Joventut d’Andorra a la millor direcció ha estat per Muerte en Torrevieja, d’Adriana Arratia, i dotat amb 1.000 €. La peça que el jurat ha valorat com a Millor fotografia, Premi ofert per la Comissió Nacional Andorrana de la Unesco, ha estat per a Nathan Le Graciet amb Le temps qui passe, i per valor de 800 €.El Premi Consell General d'Andorra a la Millor obra, dotat amb 1.000 €, ha estat per a El Bus, de Sandra Reina, i el premi millor dotat, el Millor llargmetratge (òpera prima), que atorga el Govern d'Andorra amb 3.000 €, enguany se l’ha endut l’obra Alteritats, de Nora Haddad i Alba Cros.

Pel que fa al premi ULL NU LAB de guió, dotat amb 500 €, ha estat per a Belgrado, d’Izar Invierno. Finalment, el premi del Premi del públic Comú d'Andorra la Vella al Millor Curtmetratge ha estat per a Pobre Antonio de Mariana Ferreira i Eudald Rojas, de i en la categoria Millor llargmetratge (òpera prima) per a Tener Tiempo, de Mario Alejandro Arias, Gabriela Alonso i Nicolás Martín.

tracking