rEPORTATGE

Métayer uneix generacions

L'auditori Nacional va acollir ahir un homenatge a Catherine Métayer, fundadora dels Petits Cantors i directora durant tres dècades.

Una de les actuacions de l'homenatge.rtva / david moreno

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Auditori Nacional va ser testimoni ahir del gran homenatge organitzat en honor a Catherine Métayer, fundadora del Cor dels Petits Cantors del Principat el 1991 i directora durant tres dècades.

L’espectacle va tenir lloc a les 18.30 hores i, segons va explicar l’actual director del cor, Jordi Sabata, al Diari, ha estat “un agraïment a Métayer per la tasca que ha fet durant aquests anys” i també una oportunitat perquè les antigues i noves generacions de Petits Cantors es retrobin al mateix escenari.

La idea de fer un homenatge a Catherine Métayer va sorgir pels volts del gener del 2021, quan la directora dels Petits Cantors va anunciar que deixava el càrrec després de trenta anys. “Ha fet una gran tasca a l’hora de desenvolupar el cant coral a Andorra i volíem retornar-l’hi a través d’un concert”, va assegurar Sabata. Métayer va fundar el Cor dels Petits Cantors de la mà de Marta Deu i Josep Dallarès, i tant Sabata com altres personalitats sempre han destacat el paper tan rellevant que ha tingut a l’hora de donar-li valor al cant coral, fer-lo viatjar més enllà de les fronteres i formar contínuament joves. Així, fa cinc mesos que han estat treballant intensament en el concert i per fi ahir va donar el seu fruit. Ara bé, a banda de ser un homenatge a Métayer, l’espectacle també pretenia ser un retrobament dels Petits Cantors actuals i els que van formar-ne part fa alguns anys.

Per a Sabata, Métayer és una figura cabdal en el món del cor per moltes raons. Una d’elles, va esmentar, és perquè ell és actualment el director dels Petits Cantors gràcies a la feina prèvia que Métayer va fer: “Sense aquesta tasca la institució no seria el que és ara i jo no seria aquí.”

tracking