piscòlegs

El Copsia anuncia mesures per la polèmica d'El Bachiri en un debat

El col·legi explica que s’havia acordat que una persona del col·lectiu hi participaria

La presidenta del Col·legi de Psicòlegs.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi de Psicòlegs (Copsia) va assegurar ahir que “prendrà mesures i les accions oportunes” pel cas d’Omar El Bachiri i va desmentir que el psicòleg anés al programa La Rèplica, d’ATV, en representació “del col·legi o del col·lectiu”.

En un comunicat emès cap als col·legiats, la junta relata que hi havia una persona del col·lectiu que havia confirmat assistir al programa, però que per causes personals finalment no va poder i “davant la situació d’urgència i la predisposició d’aquest psicòleg per col·laborar”, va acceptar assistir a La Rèplica “en representació pròpia, no del col·lectiu”.

“Donat que RTVA no buscava una persona que representés el col·legi, vam considerar oportú que aquesta persona pogués assistir”, afirmen.

Les entitats representatives del programa –Adjara, Projecte Vida i Afmma– van mostrar el malestar amb les declaracions d’aquest psicòleg i “per tal de defensar el col·lectiu” el Copsia va creure oportú organitzar una reunió urgent amb les associacions. Després d’arribar a una entesa, s’ha acordat que el col·legi prendrà “mesures i accions oportunes”. En aquest sentit, la junta recorda que el col·legi té una funció reguladora i “pretén les bones praxis dels professionals així com evitar intrusisme o competències deslleials”.

Des de RTVA es va precisar que els productors del programa es van adreçar al Copsia per demanar un tertulià i que se li va oferir la participació d’El Bachiri, que des de les xarxes s’ha defensat i ha donat les “gràcies per ajudar-me a vendre llibres”. El també escriptor comenta que va aconseguir el títol de psicòleg a la UNED i després un postgrau en addiccions, que no cal ser col·legiat per impartir xerrades i conferències sobre temes relacionats amb la salut mental i problemes de la societat actual.

tracking