ensenyament

El SEP impulsa la creació d'un sindicat de joves estudiants

L’objectiu és endinsar els alumnes en el món del sindicalisme i afavorir l’esperit crític

Una assemblea anterior del Sindicat de l'Ensenyament Públic.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) està treballant en la creació d’un sindicat de joves estudiants. Aquest és un dels punts que es tractaran durant l’assemblea general extraordinària que l’entitat ha convocat per a aquesta tarda. El col·lectiu sindical ha previst, com a punt quart de l’ordre del dia de l’assemblea, “votar la reforma dels estatuts” per incloure-hi la nova entitat de joves, que és una proposta del comitè. La idea de posar en funcionament aquest sindicat de joves estudiants va sorgir ara fa uns dos anys, “però amb la carrera professional no l’hem pogut desenvolupar”, segons va explicar la secretària d’organització del SEP, Carla Guinot. “Hem parlat amb alguns alumnes i n’hi ha alguns de més reivindicatius que els altres, i creiem que pot tenir una bona rebuda. A més, creiem que per a ells és una bona oportunitat per poder dir-hi la seva i que tinguin el sentit crític que sempre potenciem des de les aules més aguditzat quan arribin a la vida adulta”, va afegir Guinot. Des del SEP no es va voler donar, però, cap més detall del projecte, tot i que servirà, entre altres objectius, per “endinsar els joves en el món del sindicalisme”, en espera que avui s’acabi d’aprofundir sobre quines seran les seves característiques.

Es tractaria, en tot cas, d’un sindicat que estaria dins del SEP, tot i que encara no s’ha pres la decisió de si s’organitzaria “per escoles o en l’àmbit general”, però sí que es pretén que a la iniciativa puguin prendre part estudiants dels tres sistemes educatius que hi ha al país.

Entre els temes que s’analitzaran a l’assemblea d’aquesta tarda també hi ha “l’acció envers les notes d’avaluació d’interins d’aquest curs 2022-2023, en què es proposa l’optativitat d’acceptar o no aquests resultats i enviar-ho al ministeri i a direcció general abans que es tanquin les borses d’interins”. El col·lectiu sindical havia plantejat dubtes sobre el procediment d’avaluació perquè va afirmar que no s’ha fet igual a tots els centres educatius de l’Escola andorrana. Durant la reunio també es tractarà sobre l’actualització de la carrera professional, sobre el decret dels exàmens de la POB i la POBPRO i sobre les eleccions del comitè del SEP previstes per al mes de setembre vinent. La convocatòria és per a dos quarts de set de la tarda a la sala d’actes de la Llacuna, a Andorra la Vella.

tracking