nomenaments

Bruno Lasne relleva Jordi Moreno al capdavant del cos de policia

El primer consell de ministres del nou Govern formalitza el nomenament

Jordi Moreno i Bruno Lasne amb Joan Leon i Xavier Espot en un acte de la policia.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El fins ara director adjunt i coordinador del departament policíac, Bruno Lasne, passa a ocupar la màxima responsabilitat del cos d’ordre. El primer consell de ministres del nou Govern va aprovar el nomenament de Lasne com a nou director de la policia en substitució de Jordi Moreno, que cessa del càrrec per jubilació. Al matí, després de prendre possessió de la cartera de Justícia i Interior, Ester Molné, va avançar que a la tarda es formalitzaria el relleu de Moreno. Sense voler revelar el nom del substitut sí que va contestar als periodistes que Bruno Lasne era una persona de la seva confiança, així com també Joan Leon, que es postula per continuar sent el número dos del ministeri.

Bruno Lasne, de 58 anys, es va incoporar a la policia l’abril del 1987 i, per tant, acumula 36 anys de carrera professional al cos. En els seus inicis, segons va informar el Govern, es va especialitzar en desactivació d’explosius i durant la seva trajectòria ha ocupat diferents responsabilitats: cap del grup de seguretat ciutadana, cap del grup Tedax, sotscap i cap del grup de protecció de personalitats, cap del grup d’investigació criminal general, cap de la unitat de seguretat ciutadana i cap de la unitat especial d’intervenció. El desembre del 2017 va ser nomenat director adjunt i director de tot el departament, les funcions que ha ocupat fins ara. Quant al seu currículum, l’executiu també va destacar que el nou director del cos d’ordre va representar Andorra en dos organismes del Consell d’Europa, en el comitè d’experts contra el terrorisme i en el comitè d’experts dels serveis penitenciaris i de provació sobre la radicalització i extremisme violent. Tanmateix, va ser el màxim responsable de la seguretat durant la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern celebrada a Andorra el 2021.

Moreno, al seu torn, es retira després de 38 anys de carrera policíaca i de nou sent el màxim responsable del servei. El va nomenar el 2014 el primer executiu de Toni Martí quan Xavier Espot era ministre d’Interior i se li ha anat renovant la confiança. Respecte a la trajectòria de Moreno, l’executiu va destacar que durant disset anys va ser guia caní i que també ha estat cap de la unitat de fronteres i estrangeria i cap d’una de els unitats territorials de l’àrea de seguretat pública i proximitat ciutadana. Lasne ha estat des del principi a les travesses de successió de Jordi Moreno. El seu salt a la direcció comportarà una reestructuació de l’organigrama del cos especial en quedar vacant una direcció adjunta.

tracking