Educació

El SEP adreça els interins a la direcció general del ministeri

El sindicat valora positivament aquesta possibilitat proposada des del ministeri

Un moment de l'assemblea extraordinària d'ahir del SEP.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) va celebrar ahir una assemblea extraordinària en què va informar els professors interins que no estiguin d’acord amb la nota amb què se’ls ha avaluat enguany sobre el full de ruta que han de seguir. En aquest sentit, els van indicar que s’adrecin a la direcció general del ministeri, “que decidirà si obre una investigació o si ha de reunir-se o no amb el director en qüestió”. Així ho va explicar després de l’assemblea la secretària d’organització del SEP, Carla Guinot, que va manifestar també que alguns interins voldrien disposar en aquest procés de reclamació de la figura d’un mediador relacionat amb el món de l’educació, com podria ser algun membre de la junta del mateix sindicat. “El que volem és que els interins que creguin que hi ha hagut alguna disfunció en la seva avaluació o en el procediment s’adrecin a la direcció general”, va afirmar Guinot, que va afegir que “veiem molt positiu” que des del ministeri se’ls hagi ofert aquesta opció.

D’aquesta manera, el SEP descarta de moment presentar accions més contundents amb relació a l’avaluació dels interins, com podria haver estat la presentació d’un recurs. El sindicat havia proposat anteriorment que cada professor decidís si es volia quedar amb la nota d’enguany o preferia la del curs passat, però el ministeri d’Educació va rebutjar aquesta possibilitat.

Durant l’assemblea es va tractar també sobre la intenció de crear un sindicat d’estudiants joves, una iniciativa que de moment queda ajornada per buscar el consens que és necessari per portar a terme el canvi d’estatuts. La intenció és que aquesta modificació tingui el màxim de consens, i en aquest sentit es treballarà per aprovar-la en la propera assemblea, segons va assenyalar Guinot. Malgrat tot, la secretària d’organització va afirmar que la idea ha estat “ben rebuda” pel col·lectiu. La intenció és que es puguin incorporar a aquest sindicat d’estudiants els joves dels tres sistemes educatius que hi ha al país a partir dels 16 anys. “Volem introduir una visió crítica i que tinguin una veu també”, va emfasitzar Guinot.

tracking