internacional

Un any d'arrest domiciliari per a l'excopríncep Sarkozy

S’enfronta a una condemna per corrupció i tràfic d’influències

Nicolas Sarkozy i Albert Pintat.Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La justícia francesa va ratificar ahir la condemna a tres anys de presó de l’expresident Nicolas Sarkozy en el marc d’un cas de corrupció i tràfic d’influències en una trama d’escoltes telefòniques, després que el mandatari apel·lés la sentència al desembre. El tribunal d’apel·lacions de París va assenyalar que dos dels tres anys de la sentència queden suspesos. L’expresident francès, que va governar entre el 2007 i el 2012, i va ser Copríncep durant el mateix període, no haurà d’entrar a la presó, ja que l’altre any de sentència ferma podrà ser complert en arrest domiciliari i amb braçalet electrònic, segons va recollir el mitjà FranceInfo. Sarkozy veurà, a més, suspesos els drets civils durant aquests tres anys, per la qual cosa no podrà optar a càrrecs electes.

El seu advocat, Thierry Herzog, i l’exmagistrat Gilbert Azibert han estat igualment sentenciats a tres anys de presó, mentre que Herzog tindrà prohibit exercir la professió durant aquest període.

Sarzoky va ser condemnat el març del 2021 per delictes de corrupció i tràfic d’influències després que la justícia considerés provat que va fer ús de la posició per tractar d’obtenir informació sobre una recerca. Davant la nova condemna, l’advocada de l’expresident francès, Jacqueline Laffont, va anunciar que presentaria un nou recurs al·legat que Sarkozy és innocent.

tracking