renovació política

El PS reactivarà els comitès locals per reforçar-se a les parròquies

La militància vota el nou lideratge del partit amb l’encàrrec immediat de reactivar els comitès locals amb la vista posada a les elecions comunals

Baró, Pujol i Nazzaro, ahir a la seu del PS.V. G.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Pere Baró ja és oficialment el nou president del Partit Socialdemòcrata. El fins ara secretari d’organització va ser elegit per la militància en el XX congrés ordinari de la formació, que va celebrar-se ahir al matí. Baró encapçalarà una executiva liderada per Marta Pujol –número u a la llista territorial d’Encamp a les darreres eleccions generals– en el càrrec de primera secretària i Maria Nazzaro –fins ara coordinadora de les joventuts del partit– com a secretària d’organització. Es tracta del primer congrés que ha celebrat el partit després que Pere López renunciés a l’escó al Consell General i s’apartés de la primera línia política per permetre la renovació del partit.

Un dels reptes més importants que haurà d’encarar la formació en els propers mesos és la reactivació dels comitès locals a totes les parròquies amb la vista posada a les eleccions comunals del desembre. El PS no descarta cap aliança en aquests comicis, sempre que s’ajusti als principis ideològics progressistes del partit i tingui el vistiplau de la militància. “En qualsevol cas qui haurà de treballar els acords són els comitès locals”, va puntualitzar Baró. El president socialdemòcrata va reiterar que aquestes propostes d’acord se sotmetran a votació en un congrés extraordinari que tindrà lloc abans de les comunals. “No ens aliarem amb qualsevol”, va afirmar.

La voluntat dels socialdemòcrates és, en paraules de Pujol, impulsar un “lideratge compartit” que combina “joventut i experiència” per reflotar el partit després de la desfeta de les darreres eleccions nacionals. Uns comicis en què l’aliança amb Socialdemocràcia i Progrés no va donar els fruits esperats. La coalició no només no va aconseguir capitalitzar el vot contrari a DA i erigir-se en alternativa de Govern. Tampoc va ser capaç de retenir els vots obtinguts en les eleccions del 2019 i mantenir-se com la força principal de l’oposició.

Per assolir aquest objectiu, el PS treballarà a fons la comunicació en el si del partit i amb el conjunt de la ciutadania. “Centrarem els nostres esforços a reforçar el sentiment de pertinença al partit”, va afirmar Pujol. Per la seva part, Nazzaro va recalcar: “Ens hem quedat amb les coses bones del PS, que són les que volem promocionar perquè tenim més coses en positiu que en negatiu.”

A part de Baró, Pujol i Nazzaro, la resta de l’executiva socialdemòcrata està formada per Sergi González, conseller del grup de la minoria al comú d’Andorra la Vella, que assumeix el càrrec de portaveu, mentre que Maria del Carmen Gracia, Joao de Melo i Gerard Alís en són els vocals. Tomàs González pren el relleu de Nazzaro com a coordinador de les joventuts del PS.

Comitè directiu

D’altra banda, en el congrés celebrat ahir la militància socialdemòcrata també va elegir el nou comitè directiu del partit. Aquest òrgan estarà format per Maria Alaminos, Vicenç Alay, Jean-Michel Armengol, Josep Maria Cucalón, Jordi Font, Mariona González, Antoni Miralles, Tomàs Riart, Mari Carmen Sánchez i Jordi Torné. Les conselleres generals Judith Salazar i Susanna Vela, els membres de l’executiva, els membres del partit amb representació als consells de comú i els coordinadors dels comitès locals del PS també estaran representats al comitè directiu. Al congrés, a més, va renovar-se la figura del defensor de l’afiliat. El càrrec l’assumirà Jan Cartes.

Finalment, cal assenyalar que el partit disposarà a partir d’ara d’una secretaria de polítiques d’igualtat. Al capdavant hi haurà la presidenta del grup parlamentari socialdemòcrata al Consell General, Judith Salazar. Aquest òrgan s’encarregarà de proposar i promoure l’aplicació de polítiques d’igualtat que afectin les dones, el col·lectiu LGTBIQ+, les persones amb diversitat funcional i altres grups que puguin patir discriminació. Amb aquest nou càrrec, en definitiva, el partit vol reforçar el seu compromís amb les polítiques socials.

tracking