Investigació

L'UdA s'adhereix a un acord per reformar l'avaluació de la recerca

La carrera professional de l'UdA implementa aquest sistema des del 2015

La seu de la Universitat d'Andorra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat d'Andorra s'ha adherit a l'Acord per la reforma de l'avaluació de la recerca, promogut per laCoalitionforAdvancingResearchAssessment(CoARA). La finalitat de l'acord és fomentar la implantació d'un nou sistema d'avaluació de l'activitat investigadora a escala internacional per promoure'n la millora de la qualitat i l'impacte dels resultats, segons informa la universitat en nota de premsa. El sistema es fonamenta en el reconeixement de la diversitat de resultats, metodologies i pràctiques investigadores per als diferents camps de coneixement i en les diferents etapes de la carrera investigadora, afavorinttambéles bones pràctiques com "l'ètica i la integritat en la pràctica investigadora, la ciència oberta o la divulgació de l'activitat investigadora", afegeixl'UdA.

El centre indica que aquest sistema d'avaluació forma part del model de la carrera professional de l'UdA des del 2015, seguint ja l'avaluació de la recerca a partir dels principis marcats per la CoARA.

Les institucions signants de l'acord disposen de cinc anys per fer almenys un cicle de revisió iels desenvolupamentsdels criteris, eines i processos d'avaluació. Tanmateix, estan compromeses a demostrar periòdicament els progressos realitzats i el compliment dels compromisos bàsics.

tracking