evolució econòmica

Les empreses registren un increment de la morositat

La problemàtica suposa que una de cada quatre societats s’hagi vist afectada per aquesta situació, més que durant el 2021

Josep Maria Mas, Sol Rossell i Pilar Escaler.J.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses han registrat un increment del nombre d’impagats durant el 2022 en relació amb l’any anterior. Així, una de quatre empreses afirma haver-se vist afectada per aquesta problemàtica. Les activitats que han patit especialment per aquesta qüestió han estat les dels sectors de la indústria i de la construcció.

El monogràfic elaborat per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) sobre la situació de les empreses davant de l’escalada de la inflació, l’increment de costos i el desajust entre l’oferta i la demanda laboral reflecteix aquest factor entre els que han incidit negativament en les empreses al llarg del 2022. Tot i això, segons s’apunta des de la Cambra de Comerç, malgrat que aquesta proporció d’empreses afectades encara és rellevant, “es confirma la tendència a la baixa dels nivells de morositat en relació amb els dos anys anteriors, gràcies a la millora de l’activitat econòmica”.

En concret durant l’any passat un 24,9% d’empreses manifesta que ha patit un increment de la morositat respecte al 2021. L’any 2021 aquest percentatge era del 28,7%, mentre que el 2020 era del 31,7%, segons es dedueix del monogràfic realitzat per la Cambra conjuntament amb les habituals enquestes de conjuntura de caràcter semestral. El 31,3% de les indústries i el 30,3% de les constructores han registrat un augment del nombre d’impagats que no confien a cobrar o que esperen cobrar amb importants retards. Daltra banda, al 24,9% del comerç minorista també l’afecta aquesta problemàtica, i només al 8,1% de les empreses del sector de l’hoteleria contesta que estan afectades pel problema de la morositat.

tracking