Andorra la Vella

La nova direcció treballarà per millorar les condicions laborals del personal

El nou director, Bruno Lasne, afirma que falten efectius a totes les unitats del cos

El cap de Govern, Xavier Espot, a l'acte d'honor a la banderaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Millorar les condicions laboralsde tot el personal". Aquest és un dels objectius que es proposa el nou director del cos de policia, Bruno Lasne, segons ha manifestat en el seu primer discurs com a màxim responsable d'aquest servei. En aquest sentit, Lasne ha assenyalat també que "falten efectius en totes les unitats del cos". El discurs ha tingut lloc en el marc de la celebració de la patrona de la policia, Santa Maria Auxiliadora, al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

"Necessitem més mitjans humans i materials per continuar avançant", ha afirmatLasne, que considera que el cos hauria de passar de manera progressiva dels 260 efectius que té actualment a uns 300 per continuar donant un bon servei. "Això no es pot fer en un any, però sí que es poden incorporar cada any més efectius i cobrir totes les vacants que es produeixin", va afirmarLasne.

De fet, ja hi ha una nova promoció de 9 efectius que acabarà la seva formació a l'estiu i una altra que es convocarà enguany amb quatre places noves i altres que serviran per cobrir baixes. En aquest sentit,Lasneha indicat que la presència de dones és encara "massa baixa" al cos, perquè només representen el 10% de la plantilla, amb 27 membres.

El nou director ha esmentat la lluita contra el tràfic de drogues, amb el reforç del grup caní, i la lluita contra la ciberdelinqüència entre els objectius que s'ha fixat perquè "el país continuï gaudint d'un elevat grau de seguretat". Una de les prioritats de la nova direcció serà enllestir l'elaboració del reglament de la carrera professional en les setmanes vinents, per a la qual cosa es vol "el màxim de consens possible" amb els sindicats i s'intentarà "equilibrar els estudis i l'experiència".

L'acte ha estat presidit pel cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, quiha esmentat la digitalització, la redacció dels reglaments que desenvolupen la llei del cos i fer front a les noves formes de delinqüència com els reptes més immediats per a la policia.

Abans dels parlaments de les autoritats, ha tingut lloc el repartiment d'insígnies a diversos agents pels anys de servei, així com la missa a l'església Sant Esteve al matí. Tanmateix, la plaça del Poble ha acollit un acte d'honor a la bandera i presentació d'armes. La celebració també ha comptat amb la presència d'autoritats, representants d'institucions i cossos especials nacionals i estrangers que col·laboren amb la policia.
tracking