congrés extraordinari del partit

Liberals manté l'executiva en no haver-se presentat cap candidatura

El partit manté l’executiva perquè no s’ha presentat cap candidatura

Al congrés extraordinari hi va assistir una vintena de militants del partit.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Liberals d’Andorra busca militants que vulguin dirigir el partit. La formació va celebrar ahir al vespre un congrés extraordinari amb la voluntat de renovar l’executiva després dels mals resultats de les eleccions generals, però no s’hi va presentar cap candidatura. L’actual executiva, doncs, es mantindrà fins al setembre, quan se li acaba el mandat, amb l’objectiu que, passats els mesos d’estiu, es trobi algú que vulgui agafar les regnes del partit. Així ho va explicar ahir a la nit el que es manté com a president de la formació, Jordi Gallardo, després de la reunió en la qual no va assistir ni una trentena de militants. El liberal va atribuir la falta d’una candidatura pel relleu “al poc temps de què han disposat i el resultat de les eleccions”, malgrat assegurar que “hi ha gent implicada en el projecte i amb ganes de continuar, però potser calen uns mesos més per acabar de digerir el resultat de les eleccions”.

Inicialment, Jordi Cerqueda i Cristina Rico s’havien mostrat disposats a agafar el lideratge del partit, però finalment la candidatura no es va materialitzar. Gallardo va afirmar que la raó principal va ser que no es van poder reunir tots els noms necessaris per conformar una candidatura per “motius diversos, des de personals fins a decisions d’últim moment”. Preguntat pels periodistes, però, el president de la formació va admetre que “en algun cas” el fet que la Batllia estigui investigant el deute històric que arrossegava l’antic PLA també hi ha tingut alguna cosa a veure.

En tot cas, el responsable de la formació va reiterar sobre aquesta qüestió que “estem molt tranquils de la gestió que hem fet” i va indicar que la Batllia no els ha demanat cap altre aclariment sobre el tema. “Vam assumir el relleu del partit el 2011 després d’una junta gestora perquè el partit no tenia compromisos pendents econòmics i mai se’ns ha comunicat que així fos per part de cap entitat ni cap creditor”, va insistir el dirigent liberal, afegint que “els tribunals dictaminaran si consideren el contrari”. En tot cas, va considerar que “crec que això no ha estat el motiu únic, es barregen diverses situacions personals, de disponibilitat, de voler tenir un equip i no poder tancar-lo...” “En algun cas potser sí que ha estat un tema important, però ni de bon tros ha estat el motiu que ha fet que no hi hagi avui una nova executiva”, va deixar clar.

RELLEU AL SETEMBRE

Sigui com sigui, el partit va decidir ahir que l’executiva actual seguirà en funcions i s’implicarà en la recerca dels noms que hauran de dirigir el partit després de l’estiu i preparar les eleccions comunals del desembre. En aquest sentit, Gallardo va asseverar que “ningú dubti que Liberals estarà present a les comunals” i va indicar que alguns comitès locals ja han començat a treballar-hi i que serà cada parròquia la que decidirà lliurement com i amb qui concorreran als comicis, fet que pot provocar que “es donin fórmules diferents” a cada territori. No va entrar a valorar en quina situació pot quedar el partit si després de l’estiu tampoc hi ha cap persona disposada a agafar el relleu ni tampoc si això obligaria els dirigents actuals a continuar al càrrec per mantenir viu el partit. “No vam posar el càrrec a disposició per no voler estar implicats en el partit, sinó que és un acte de responsabilitat” després dels resultats, va deixar clar. Així, va remarcar que “en situacions fins i tot més complicades que l’actual sempre hem estat capaços d’aconseguir un relleu”, i va detallar que la voluntat és tenir més implicació dels joves. “No estem en un moment de fugida de la militància”, va deixar clar Gallardo.

ADAPTAR LA IDEOLOGIA ALS NOUS TEMPS

El president del partit, Jordi Gallardo, va explicar que durant el congrés també es van realitzar tres ponències que van evidenciar les ganes del partit de fer-se un espai polític. En aquesta línia, va indicar que es va decidir crear un “grup de reflexió del liberalisme” que estarà conformat per militants i membres de l’executiva “per adaptar la ideologia als nous tempos i necessitats de la societat andorrana”. “Volia marxar sense feina i resulta que ho faig amb més de la que tenia”, va bromejar Gallardo.

Els liberals Josep Maria Cabanes, Maribel Lafoz i Cristina Rico després del congrés extraordinari d'ahir.

tracking