negociació amb europa

El Govern vol tancar l'acord amb la UE en qüestió de mesos

L'edifici de Govern.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates per Andorra (DA) té la intenció de tancar l’acord d’associació els propers mesos, aprofitant la presidència d’Espanya al Consell de la Unió Europea (UE). Així ho va afirmar dimarts a la nit el secretari d’Estat per a les relacions amb la UE, Landry Riba, en una reunió informativa per tractar les línies generals de les negociacions. L’acte va acollir una cinquantena de militants i simpatitzants del partit.

Riba va assegurar que les negociacions amb la UE han avançat a ritme constant la darrera legislatura i ara es troba “en la fase final i amb voluntat d’avançar”. L’acord, va garantir el secretari d’Estat, serà beneficiós per a les dues parts i tindrà especialment en compte les singularitats d’Andorra. Va afegir que representa “la clau de volta de la diversificació econòmica del país” ja que, amb l’adopció de bona part del cabal comunitari, Andorra podrà participar en el mercat interior europeu i obrir així la porta a noves oportunitats de negoci tant per a les empreses andorranes com per a empreses foranes.

Riba va refermar el compromís del Govern de, un cop es tanqui el text, sotmetre’l a un referèndum vinculant. La intenció, segons s’explica en un comunicat, és que sigui la ciutadania qui decideixi si l’acord d’associació es tramet o no al Consell General per a la seva ratificació.

tracking