Frau

Alerta per avisos fraudulents de càrrecs a la Visa

Els estafadors intenten obtenir les dades bancàries de l'usuari

Missatge fraudulent que està arribant a usuaris per obtenir dades bancàriesSFP

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La policia ha detectat en les darreres hores un nou intent de phishing per apropiar-se de dades bancàries. L'operativa repeteix el model d'enviament d'un missatge de text i en aquesta ocasió el contingut fa referència a un càrrec a la targeta Visa a "Ushuaia, Eivissa". Els estafadors alerten d'un cobrament per un import de 2.932 euros i demanen al receptor que ho verifiqui en un enllaç.

El cos de seguretat recalca que es tracta d'un altre intent per robar dades bancàries i avisa que aquests tipus d'estafa són cada vegada més habituals. La policia reitera que no s'ha de fer cas del missatge i no s'ha de clicar a l'enllaç que apareix a l'SMS perquè els bancs mai demanarien dades per aquests canals.

El servei d'ordre està detectant que l'engany comença amb la petició de dades a través de l'enllaç per missatge de text i quan aconsegueixen les dades i accedeixen al compte de manera fraudulenta fan la trucada per obtenir el codi per fer una transferència i apropiar-se dels diners de la víctima de l'estafa.

tracking