sessió ordinària del consell general

Pintos diu que se senten traïts però que farà una oposició dialogant

Els conseller general liberal nega que el partit tingui cap deute i anuncia que els comitès parroquials es posaran a treballar en una nova executiva

El conseller general de Liberals durant el jurament.CONSELL GENERAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nous set consellers generals que han cobert les vacants que van quedar pendents després de la configuració del Govern van jurar ahir el càrrec a Casa de la Vall. Entre ells hi havia el liberal Víctor Pintos, que estarà a la cambra legislativa com a conseller general no adscrit, ocupant el lloc que deixa Conxita Marsol en ser nomenada ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge. El ja parlamentari liberal va definir el tipus d’oposició que practicarà durant els propers quatre anys com a “constructiva, dialogant i ferma, i buscant el millor per al país”.

A més, Pintos va aprofitar les preguntes dels mitjans de comunicació per alimentar la polèmica amb els demòcrates, als quals els liberals han acusat reiteradament de no haver complert el pacte electoral, fet que els ha deixat en una posició de debilitat, amb només un conseller general i sense cap membre al Govern. En aquest sentit, Pintos va ser contundent en afirmar de nou que se senten “traïts”, tot i que va reconèixer que “hem tingut un resultat pitjor que l’esperat, que ni en el pitjor dels escenaris hauríem imaginat”. Pintos va insistir, però, que es tracta en tot cas d’una etapa passada que no ha d’influir en l’oposició que exerceixi ara al Consell General, va voler deixar clar també que “el partit no té cap deute, i ho dic així de clar”, i va explicar que si no s’ha pogut formar encara una comissió executiva per tirar-lo endavant ha estat per la difícil situació en què ha quedat després de les eleccions generals. “Buscar reforços en un moment en què els resultats han estat tan negatius no és una tasca senzilla ni fàcil”, tot i que “en absolut” això pugui significar que vagi cap a una dissolució. D’aquesta manera, la previsió de Liberals és activar “tots els comitès parroquials que puguem” en els propers quinze dies “per confeccionar una llista per a la propera executiva”.

A l’acte de jurament va assistir la presidenta d’Acció, Judith Pallarés, que va valorar el nomenament de Noëlia Souque com a secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, fet que suposa que el seu partit s’integra a l’executiu i, a la vegada, té un parlamentari. Pallarés va deixar la porta oberta a alguna incorporació més, “si sorgeix l’opció que el nostre partit aporti alguna cosa més, doncs així serà”. Pallarés va explicar que les converses amb el Govern i amb Demòcrates “continuen”. “Si nosaltres podem aportar una persona més que encaixi, esperem que sigui així, i si no, també estarà bé”, va dir. En concret, segons Pallarés, s’està analitzant quines necessitats concretes hi ha per tirar endavant els projectes “per després veure conjuntament quins són els millors perfils” per portar-los a terme. Pel que fa al partit, “està bé, vam fer una assemblea i vam constituir una nova executiva, i continuem més o menys mantenint el mateix nombre de militants i simpatitzants, i intentarem créixer”. “Tenim la infraestructura d’un petit partit molt nou que, a més, ha afrontat unes eleccions i que pot formar part del Govern, penso que tenint en compte tot això hem d’estar molt satisfets, sobretot perquè podem continuar treballant pel país, que és el que volíem”.

A més de Pintos, ahir van jurar el càrrec altres cinc consellers del grup demòcrata (Meritxell Alcobé, Salomó Benchlluch, Pere Marsenyach, Gemma Riba i Sílvia Riva) i un de Ciutadans Compromesos (Manuel Linares). Riva va manifestar que s’incorpora al càrrec “amb ganes de culminar els reptes contrets durant la campanya. La sessió ordinària del Consell General també va servir per nomenar per assentiment la comissió permanent, de la qual formaran part Carolina Puig, Susanna Vela i Noemí Amador (circumscripció nacional), i Berna Coma, Maria Àngels Aché i Meritxell Alcobé (circumscripció ter­ritorial).

FONS PROPIS DE L'A PER A LA CAMPANYA

Liberals va assegurar ahir en un comunicat que la campanya electoral passada va ser finançada amb els fons propis del partit i sense la necessitat d’haver de recór­rer a cap préstec bancari, pòlissa o qualsevol tipus d’instrument financer. La campanya del 2 d’abril va tenir un cost per a la formació liberal que no va arribar als 60.000 euros, i gran part de les factures ja s’han pagat i, com és obligatori sobre la base del que determina la llei, el partit lliurarà l’informe pertinent al Tribunal de Comptes. Un informe que es farà públic, segons recalca el partit.

tracking