Controls policials a l'Ospitalet contra el contraban de tabac

Vint-i-cinc agents s’hi van desplaçar divendres passat i van muntar controls després de les queixes de l’alcalde de la localitat fronterera

Agents escorcollant un vehicle a l'Ospitalet.la Dépêche du Midi

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les queixes de les darreres setmanes de l’alcalde de l’Ospitalet, Arnaud Diaz, per la impunitat amb què actuen els contrabandistes de tabac a la localitat fronterera van tenir resposta divendres amb un macrocontrol de les autoritats. La gendarmeria i la direcció departamental de duanes de l’Arieja van dur a terme una operació coordinada en què vint-i-cinc gendarmes i agents de duanes van començar a aturar vehicles a l’entrada de la població per detectar contraban de tabac provinent del Principat. En declaracions recollides pel diari francès La Dépêche du Midi, Guillaume Afonso, cap de gabinet al prefecte d’Arieja, va explicar que “s’han reforçat els controls de la gendarmeria al sector prestant especial atenció al tràfic de cigarretes. Una activitat que contamina la vida quotidiana dels habitants de l’Ospitalet”. Afonso va afegir que “el tràfic s’intensifica a mesura que augmenta el preu del tabac. I no tan sols hi ha traficants, sinó també particulars”.

Durant el control, que va durar dues hores, es van escorcollar uns vint-i-cinc vehicles i es van registrar quatre delictes per contraban de tabac.

LA SITUACIÓ

-Queixes de l’alcalde

L’alcalde de l’Ospitalet, Arnaud Diaz, fa setmanes que es queixa que els contrabandistes actuen impunement a la localitat francesa.

-Sense gendarmes

Diaz també va lamentar la falta d’una caserna de la gendarmeria a la població fronterera i la falta de controls policials a l’Ospitalet.

-Contrabandistes

Una de les principals queixes és el pas constant de contrabandistes per la localitat i la seva actuació delictiva a plena llum del dia.

-Control

La gendarmeria i la direcció departamental de duanes de l’Arieja van fer divendres una operació coordinada que va durar unes dues hores.

tracking