Consell General

Homenatge a l'exsubsíndic Josep Marsal

Els participants destaquen el seu paper "clau" per assolir la Constitució

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La planta baixa del Consell General ha acollit aquest matí un homenatge a l'exsubsíndic general Josep Marsal, que ostentava el càrrec quan la cambra legislativa va aprovar la Constitució actualment en vigor.

Durant l'acte, el síndic general, Carles Ensenyat, ha destacat la "passió per la política" de Marsal, del qual ha volgut posar de manifest la petjada" que va deixar en la política parlamentària andorrana.Per la seva banda, la presidenta del Grup d'exsíndics i exconsellers generals (Gesco), Rosa Maria Mandicó, ha ressaltat la gran "vocació" de Marsal per l'educació, ja que va ser professor durant més de 30 anys, així com la seva manera de fer, que va qualificar de "clau" per assolir la Constitució del 1993.

Marsal, de92anys, ha manifestat sentir-se "emocionat" durant l'acte després d'escoltar "tants elogis". "No parlaré avui de política, el meu temps ja s'ha esgotat", ha afirmat. L'exsubsíndicgeneral s'ha definit com un ciutadà més que "amb bona voluntat ha volgut dedicar part de la seva vida al servei del país", un país que ha definit com "de pau i prosperitat" i que, segonsha emfasitzat, ha prevalgut al llarg dels segles gràcies als coprínceps.

L'acte ha estat presentat per l'exconseller general Jordi Mas i els síndics JordiFarràsi JosepDallerès, que han donat algunes pinzellades de la biografia deMarsalcom a professor i com a polític. Va ser precisament aFarràsa qui li van recomanarMarsalcom a segon en el procés d'elaboració de la Constitució com a home "experimentat i prudent".

Després de l'acte, que ha tingut lloc amb l'assistència de nombroses autoritats polítiques que han exercit en els seus càrrecs durant els últims anys, una exposició que porta per títol "30 anys de Constitució", organitzada per l'Arxiu del Consell General, en el marc de la Setmana internacional dels Museus.

tracking