habitatge

L'AGIA reclama que es posi fi a l'intrusisme en el sector immobiliari

Demana que es contrasti l’acreditació dels agents immobiliaris a l’hora de triar-los

Aparador d'una immobiliària.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’AGIA demana posar fre a l’intrusisme en el sector de les immobiliàries. En un comunicat el col·legi va reclamar ahir posar fi a aquesta pràctica il·legal i va deixar clar que es posiciona “en contra de l’intrusisme”, i ressalta “la importància dels agents i gestors immobiliaris en el procés d’operacions”.

En aquest sentit, el comunicat reconeix que “l’intrusisme, definit com la pràctica il·legal d’exercir activitats professionals sense la deguda qualificació o autorització, ha sorgit com un problema creixent en el sector immobiliari”, i apunta que “aquesta pràctica no sols perjudica els professionals degudament capacitats, sinó que també afecta negativament els clients i el sector en el seu conjunt”. Per aquest motiu, els representants dels gestors immobiliaris va instar ahir “els consumidors a ser conscients dels riscos associats amb l’ús de serveis de persones no autoritzades en el sector immobiliari”, i va demanar que en el moment de triar un gestor “és crucial verificar la seva acreditació, llicència i reputació professional, per assegurar-se de rebre un servei de qualitat i protegir els seus interessos”.

A més, el Col·legi Professional d’Agents i Gestors Immobiliaris va remarcar que “els agents qualificats estan capacitats per avaluar propietats, realitzar anàlisis de mercat, negociar contractes i brindar assessorament expert en tots els aspectes del procés immobiliari”. Per tot plegat, destaca que la seva feina no es limita només a la intermediació entre compradors i venedors, “sinó que també inclou la gestió de documents legals, la realització d’inspeccions i la facilitació de la comunicació entre totes les parts involucrades”.

Així, defensa que la participació d’aquests professionals “no sols garanteix un procés més segur i transparent per als clients, sinó que també contribueix a la professionalització del sector immobiliari en el seu conjunt”. “Compleixen un paper fonamental en les transaccions; la seva experiència i coneixements especialitzats permeten guiar els clients a través d’un procés complex i sovint aclaparador, protegint els seus interessos”, assevera el comunicat, que conclou que “reafirmem el nostre compromís de promoure l’excel·lència professional i l’ètica en el sector immobiliari; estem compromesos a brindar als nostres clients una experiència de confiança”.

tracking