treball

Un 43% d'empleats del SAAS ja ha votat el comitè d'empresa

La plantilla pot seguir dipositant el sufragi avui fins a les 16 hores

Les votacions, ahir al matí.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La plantilla del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) escull la nova composició del comitè d’empresa en una jornada doble de votacions que acaba avui a les 16 hores. Durant el dia d’ahir la participació va arribar al 43% de la plantilla del SAAS amb dret a vot, ja que van dipositar la papereta 491 dels 1.114 treballadors que estan cridats a les urnes. Daniel Bonafé, cap de l’àrea de gestió de persones, ja va predir durant el matí –quan la participació era del 30%– que se superarien les xifres del 2019, quan precisament el 43% de la plantilla va participar en els comicis.

De les votacions han de sortir els onze integrants del nou comitè d’empresa més quatre suplents. Els elegits sortiran de les dues candidatures que s’hi han presentat, formades per quinze integrants cadascuna (onze titulars i quatre suplents). Els treballadors, però, no voten una candidatura en bloc, sinó de manera individual cada integrant, perquè s’usa la fórmula de les llistes obertes. Les dues candidatures que es disputen el suport del personal són una de continuista, integrada per membres del comitè d'empresa actual, i una lligada a la branca sanitària de l’USdA.

Els SAAS ha organitzat vuit meses electorals, set a l’hospital (a la sala d’actes) i una a El Cedre. Un cop es tanquin les votacions es farà l’escrutini i es faran públics els resultats a última hora d’avui.

tracking