rEPORTATGE

Una muntanya més neta

Uns 270 voluntaris recullen 1.448 quilos de residus a les estacions de Grandvalira durant el Dia mundial del medi ambient.

Recollida de residus a les pistes.GRANDVALIRA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Malauradament, els residus s’acumulen en cada vegada més racons del planeta, fins i tot en els més remots. Les estacions d’esquí del Principat, on hi ha molta activitat humana al llarg de l’any, no són per descomptat cap excepció.

La jornada de neteja per retirar brossa dels dominis esquiables que va organitzar ahir Grandvalira Resorts en col·laboració amb Ski Andorra va recollir un total de 1.448 quilos de residus, segons van informar fonts de l’empresa en un comunicat. La iniciativa, anomenada Muntanyes netes, va aplegar 270 persones, que van participar en l’activitat conjunta a totes les estacions coincidint amb el Dia mundial del medi ambient.

La neteja dels espais esquiables té la finalitat de conscienciar sobre la necessitat de ser respectuosos amb l’entorn, protegir els paisatges naturals i assegurar-se la sostenibilitat. La jornada va implicar unes 270 persones, entre voluntaris, amants de la natura i personal de les estacions, en la recollida de deixalles dels camins i àrees recreatives dels dominis.

El director general de Grandvalira, Juan Ramón Moreno, va destacar que “tenir cura del medi ambient és una necessitat més que evident i des de Grandvalira Resorts fa anys que impulsem diverses accions que ens permetin ser més sostenibles amb l’entorn”. La jornada de neteja d’ahir no és l’única que es fa al llarg de l’any a les pistes de Grandvalira. S’afegeix, de fet, a la que s’organitza tradicionalment durant la temporada d’estiu amb els clubs i federacions d’esquí a totes les pistes.

AMPLIACIÓ DELS PUNTS DE RECOLLIDA DE PILES USADES

El Govern va entregar ahir a la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell nous contenidors per dipositar piles usades, en el marc de la celebració del Dia mundial del medi ambient. Concretament, l’executiu va lliurar a l’entitat 52 nous contenidors, que ajudaran a completar els més de 650 punts de recollida establerts a diversos comerços i entitats del país. L’executiu assegura que la finalitat d’aquesta entrega és continuar incrementant la recollida d’aquest residu perillós, ja que la seva gestió incorrecta podria afectar el medi ambient.

tracking