Una persecució policial acaba amb un detingut a Sant Julià de Lòria

El jove, de 19 anys, va intentar fugir en ser controlat amb 0,83 grams d’haixix

Un cotxe de la policia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va haver d’actuar dimarts al vespre a Sant Julià de Lòria en una intervenció marcada per una persecució a un jove de 19 anys que havia creuat la frontera. El fets van començar quan el jove va ser controlat amb un embolcall amb 0,83 grams d’haixix, moment en el qual va decidir fugir en direcció la parròquia laurediana. De fet, el noi, que va donar positiu en consum de drogues, viatjava amb una menor de 17 anys i va lliurar voluntàriament la petita quantitat de droga als agents, però “quan es disposaven a fer un escorcoll al vehicle va accelerar i es va escapar per evitar el registre”, va indicar ahir el cos de seguretat en un comunicat.

El motiu de la fugida és que portava dues porcions de 107,3 grams d’haixix al vehicle que els efectius del servei d’ordre van trobar “prop del lloc dels fets” i que els ocupants del cotxe “haurien llençat per la finestra” abans de ser detinguts.

La policia va detallar que el jove va circular a gran velocitat en direcció al centre de Sant Julià “i avançava altres vehicles envaint el carril contrari, limitat per una línia contínua, i posava en perill la resta d’usuaris de la via”. La persecució va finalitzar quan el conductor va frenar bruscament perquè no podia fer més avançaments i va provocar un accident quedant bloquejat entre el vehicle del davant i un dels cotxes patrulla que el perseguia.

Davant els fets, la policia va arrestar-lo acusant-lo de delictes contra la salut pública, contra la seguretat col·lectiva, conducció temerària i sota els efectes de les drogues, a més d’anar en contra de la funció pública per desobeir les instruccions de la policia.

Més enllà d’aquesta detenció, en els darrers dies la policia va detenir a la frontera del riu Runer un home, de 36 anys i no-resident, amb 0,6 grams de cocaïna que, a més, duia 17,4 grams d’haixix després d’un control rutinari a un autocar. La nit de diumenge a dilluns una dona de 28 anys també va ser arrestada després que una treballadora d’una empresa de repartiment a domicili tingués un altercat amb una clienta que hauria fet caure la motocicleta de repartiment a terra causant danys al vehicle. Posteriorment, va propinar un cop de peu i una empenta a un dels agents i en va insultar un altre. Dilluns al matí a Escaldes-Engordany la policia va detenir una altra dona, no resident de 29 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic per haver lliurat al servei d’Immigració un document fals per tal d’obtenir una autorització de residència i treball.

tracking