partits

Demòcrates canviarà “totes les cares” de l'executiva al setembre

La formació preveu celebrar el 13 de setembre un congrés per renovar l’òrgan

La reunió de l'executiva que va tenir lloc ahir al vespre a la seu de Demòcrates.FG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La comissió executiva de Demòcrates per Andorra (DA) es renovarà completament i per fer-ho el partit celebrarà un congrés ordinari, previst en principi per al 13 de setembre, a poques setmanes de les properes eleccions comunals, previstes per al mes de desembre.

Així ho va informar ahir el secretari general de la formació, Jaume Serra, que va indicar que l’actual executiu ha acabat els dos mandats de dos anys. “La idea és que canviïn totes les cares”, va afirmar Serra, tot i que de moment “no hi ha res decidit encara”. “Aquestes declaracions són precisament per provocar cert clima de sana competència electoral, per dir-ho d’alguna manera, per veure quines persones estan disponibles, tot i ser conscients que en un partit en la situació institucional com el nostre molts efectius ja estan col·locats i, per tant, és més complex, però com sempre es resoldrà”, va afegir Serra.

Pel que fa a la possible unió de forces per intentar desbancar Demòcrates en algunes de les parròquies en què està governant als comuns, el secretari general del partit va manifestar que “això està molt bé perquè la competència electoral és l’essència del sistema que tenim. I és que estaria molt preocupat si fos el contrari”, va indicar Serra. En principi, la intenció del partit taronja “és anar sols en la mesura que sigui possible, tot i ser conscients que el sistema electoral, en el cas dels comuns, encara afavoreix més les situacions de majoria perquè hi ha una prima per a la candidatura més votada i, per tant, un vot marca la diferència”. Tot i això, el secretari general de Demòcrates va recordar també que “els pactes en contra no acostumen a funcionar bé, sinó que almenys hi ha d’haver un programa comú i una idea de fer coses conjuntament. Per tant, si l’única motivació és perdre, no crec que sigui un bon sistema, tot i que cadascú farà el que li semblarà”.

En aquest sentit, Serra va admetre que una situació de molta fragmentació afavoreix els demòcrates, i si no n’hi ha “la partida és més complexa”. “El que tot­hom vol és anar sol i guanyar per majoria absoluta”, va insistir el secretari general, si bé també va reconèixer que la política és “l’art de les coses possibles i, a més, és la professió de la gent que s’ha de posar d’acord”. Els pactes dependran, en tot cas, dels comitès parroquials.

La reunió de l'executiva que va tenir lloc ahir al vespre a la seu de Demòcrates.

tracking