concurs públic

Dues ofertes per construir l'edifici Node

Andorra Telecom ha de valorar les propostes de les UTE Cevalls-Locubsa i Pidasa-Progec

Simulació de l'interior del futur edifici Node.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues unions temporals d’empreses (UTE) aspiren a ser les adjudicatàries de les obres de construcció de la nova seu d’Andorra Telecom, l’edifici Node, així com de les places públiques que hi haurà a l’entorn. Andorra Telecom va informar ahir al vespre que finalment s’havien formalitzat dues ofertes per fer-se càrrec dels treballs licitats i totes dues d’UTE, la de Cevalls-Locubsa i la de Pidasa-Progec. Ahir al migdia finalitzava el termini de presentació d’ofertes després que aquest s’hagi prorrogat dos cops. Segons va indicar la companyia, després de fer l’obertura de plecs tota la documentació lliurada s’ha traslladat a l’equip tècnic perquè en faci la valoració i l’anàlisi que fonamentarà l’adjudicació posterior per part del consell d’administració.

Andorra Telecom va licitar el concurs per a la construcció de la nova seu, l’edifici batejat com a Node, el novembre passat. Però els terminis s’han alentit després que la data de presentació d’ofertes s’hagi prorrogat dos cops. L’edicte inicial fixava el 3 d’abril com a límit, però aquella data es va ampliar un mes més, fins al 3 de maig. El segon ajornament va ser fins al 14 de juny. L’Associació de Contractistes d’Obres (Acoda) havia demanat un període de temps més llarg perquè les empreses poguessin presentar tota la documentació requerida. L’Acoda va apuntar que el fet que es tracti d’un edifici singular fa més complexa l’elaboració de les ofertes.

Node és un projecte de Xavier Orteu i ha d’ocupar la parcel·la inicialment prevista per a The Cloud, el projecte inicial de la companyia, que es va desestimar pel sobrecost. L’edifici acollirà l’oficina comercial de l’empresa, entre d’altres serveis, i també es condicionarà l’espai exterior.

DESPLEGADA LA NARROW BAND IOT

Andorra Telecom ha finalitzat el desplegament de la tecnologia NarrowBand IoT, o banda estreta d’internet de les coses, una nova xarxa que millorarà la connectivitat per a dispositius, segons va indicar la companyia. La nova xarxa aprofita les antenes de telefonia mòbil i redueix el consum energètic dels dispositius. Alguns exemples d’ús d’aquesta nova xarxa són la lectura dels comptadors, el control de l’enllumenat públic o sistemes d’alarmes.

tracking