assemblea general

El futur president de SDP confia en els comitès locals per a la refundació

Josep Roig substituirà dissabte Bartumeu al capdavant de la formació política

Josep Roig a l'escola on treballa de professor d'anglès.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Josep Roig, que dissabte rebrà l’aprovació del l’assemblea general per renovar el comitè polític nacional de Progressistes-SDP, farà davant els militants una defensa de renovació que haurà d’anar encarada a encetar un procés de refundació del centreesquerra que permeti recuperar un espai polític a l’escenari nacional que es va perdre a les darreres eleccions generals.

Josep Roig encapçala la llista i per tant substituirà a la presidència Jaume Bartumeu, mentre que Aaron Comella es convertirà en secretari d’organització. Roig ha de liderar aquest canvi amb un horitzó de quatre anys fins als propers comicis, amb el repte principal d’enfilar una estratègia de convergència política i social que incorpori les diferents sensibilitats progressistes i transformadores.

Fonts del partit van remarcar que la proposta que exposarà qui va ser número 2 a la llista nacional de l’aliança d’esquerres passa per una aliança de tots els moviments que no se senten còmodes amb el Govern de DA.

Segons les mateixes fonts, Roig ha arribat a la conclusió que Progressistes necessita una major implantació a les parròquies i per això vol atorgar als comitès locals un paper clau en aquest procés. En el discurs advocarà perquè aquests òrgans locals tinguin un paper clau en aquest procés de convergència política i social, que permeti la refundació política i social des del punt de vista que són els que tenen contacte directe amb el carrer: afiliats, associacions i entitats, i ciutadania. Precisament sota aquest argument, Roig demanarà a les executives locals que treballin per ampliar la base de militants i simpatitzants, de manera que la formació tingui més visibilitat. I recordarà que les eleccions passades es va poder verificar la importància que tenen els territoris per guanyar escons.

tracking