tecnologia

Vint-i-tres equips participen a la final de la World Robot Olympiad

Guais, Brothers Team MG, Sara i Carla Team i Els Dinos Andorrans, els guanyadors

Una de les participants en la final andorrana.ANDORRA TELECOM

Guais, de l’Escola andorrana del Pas de la Casa i Brothers Team MG, Sara i Carla Team i Els Dinos Andorrans, tots tres del club Loopa Aula Tecnològica d’Andorra, van ser els guanyadors de la novena edició de la competició de robòtica educativa World Robot Olympiad Andorra Telecom, que es va celebrar ahir entre les deu del matí i la una de la tarda al Centre de Formació Professional d’Aixovall.

Els equips van haver de posar a prova la seva capacitat de resolució de problemes, construint i programant un robot que havia de superar una sèrie de reptes en un taulell de joc.

Els quatre guanyadors disputaran la final espanyola, que aquest any se celebrarà a la Seu d’Urgell els dies 16 i 17 de setembre i que donarà accés, als campions de les diferents categories, a la final Internacional, que se celebrarà a Ciutat de Panamà (Panamà) del 7 al 9 de novembre vinents.

El nombre d’equips que van participar ahir en la competició van ser de 23 provinents del club Loopa Aula Tecnològica d’Andorra, l’Escola Andorrana del Pas de la Casa i de l’escola Mossèn Albert Vives, de la Seu d'Urgell. El nombre de participants és el mateix que en la passada edició i van competir en les categories, Robobasic, Robomission Star, Robomission Elementary i Robomission Junior.

Cada categoria va tenir un repte a afrontar. Així en la categoria Robobasic, per a infants d’entre 6 i 12 anys, la temàtica van ser els mercats flotants. El repte va consistir a fer que el robot ajudés a transportar i classificar fruita des dels horts on es cultiva fins als vaixells d’un mercat flotant i recollir els productes agrícoles des del seu origen a les illes i transportar-los al port.

A la categoria Robomission Elementary, per a infants d’entre 8 i 12 anys, un robot havia d’encarregar-se de gestionar els residus del vaixell, restaurar els esculls i rescatar les balenes d’una zona marina poc profunda.

La categoria Robomission Star, per a infants d’entre 8 i 12 anys, es va basar en el mateix concepte que en la categoria Elementary i es va disputar sobre el mateix tauler, però la normativa va ser simplificada per facilitar la participació en equips que s’estan iniciant en la robòtica educativa. I finalment, en la categoria Robomission Junior, per a joves d’11 a 15 anys, un robot va haver d'ajudar a instal·lar i reparar cables submarins, instal·lar granges de servidors submarins i activar panells solars en alta mar.