Solidaritat

Andorra acull 295 refugiats

La majoria de desplaçats són 278 ucraïnesos

Un dels primers refugiats ucraïnesos arribats al país.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 295 persones desplaçades per conflictes armats viuen a Andorra com a refugiats, dels quals 278 provenen d'Ucraïna i 17 de Siria, segons les dades fetes públiques pel Govern coincidint amb el Dia internacional dels refugiats. L'executiu recorda que per donar acollida a a aquests residents s'han desplegat diferents mecanismes de coordinació per gestionar l'arribada i acollida i promoure alhora "la integració de les persones nouvingudes en àmbits com l'educatiu o el laboral i en l'assistència tant social com sanitària".

Els refugiats sirians van començar a arribar el 2018 en el marc del conveni signat amb la Comunitat de Sant'Egidi per a la creació d'un corredor humanitari. Els desplaçats d'Ucraïna van arribar poques setmanes després de la invasió de Rússia del 24 de febrer del 2022 i el Govern va fixar un límit d'acolliment que ha generat llista d'espera per viure al Principat, on es va facilitar allotjament i assistència per cobrir les primeres necessitats als ucraïnesos que van haver de fugir del seu país.

El dia dels refugiats es celebra per "fomentar la consciència social sobre la situació dels refugiats arreu del món, així com trencar mites i falses creences per avançar en la seva inclusió", destaca el Govern en un comunicat.

Desplaçats per la guerra d'Ucraïna en una protesta

tracking