Concòrdia entra al grup conjunt socialista-verds al Consell d'Europa

Escalé s’estrena en la sessió plenària estival dels parlamentaris que formen l’ens amb seu a Estrasburg

Escalé surt de la Casa de la Vall.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del Grup Parlamentari de Concòrdia era ahir a Estrasburg per participar en la sessió plenària estival del Consell d’Europa, que s’allargarà fins divendres. Escalé és membre titular de la delegació andorrana a l'Assemblea Parlamentària, on la cap és la demòcrata Berna Coma. Per a Concòrdia és una novetat i abans de participar-hi per primera vegada han hagut de decidir a quin grup s’adherien en funció de l’afinitat ideològica.

Finalment, s’hi trobarà amb la representant del PS, Susanna Vela, encara que en el seu cas ha estat nomenada membre suplent. Escalé va raonar ahir el perquè d’aquesta decisió, que va ser adoptada per unanimitat el passat dia 7 de juny per l’executiva i els consellers generals del partit, on es van posar sobre la taula les diferents opcions.

L’actual cap de l’oposició al Consell General va precisar que la seva incorporació al SOC (socialistes, demòcrates i verds) es deu precisament a les seves “coincidències” amb aquests darrers, amb qui comparteixen moltes de les idees, i no tant per la presència dels polítics europeus de tendència socialdemòcrata.

Escalé va remarcar que l’opció de no pertànyer a cap grup es va descartar del tot perquè es perden moltes competències i, sobretot, s’haurien trobat amb dirigents de l’extrema dreta europea.

“Al Consell d’Europa, si no està adscrit a un grup, has de conviure amb l’extrema dreta”, va emfasitzar el polític andorrà, que va voler subratllar que a l’OSCE, en canvi, s’ha adscrit únicament al moviment dels verds ja que no tenen aliança amb els socialdemòcrates i treballen independentment.

El dirigent de Concòrdia va manifestar que tampoc es va considerar l’opció de populars i conservadors (on està VOX) i tampoc el d’Esquerra Unida, en el qual per exemple es troba Podem.

Demòcrates, en canvi, segueixen a ALDE (Aliança entre Liberals i Demòcrates per Europa). Escalé va opinar que aquest grup és variable, i en funció del lideratge que tingui pot ser més progressista o més conservadors, una alternativa que no entusiasma Concòrdia. El conseller de Concòrdia va afegir que es van ponderar les diferents opcions que més podien convenir i de manera “unànime” es va optar per la que formen socialistes i verds.

Qui no estarà a Estrasburg és cap representant d’Andorra Endavant, que en canvi sí que participarà en els debats que tinguin lloc a l’OSCE.

tracking