Acord d'associació

Negociació sobre la lliure circulació de capitals amb la UE

Andorra, Mônaco i San Marino reprenen les converses conjuntes amb la comissió aquesta setmana

Landry Riba encapçala la delegació que està negociant l'acord d'associació amb la UESFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lliure circulació de capitals i en concret l'anàlisi de "com coexistiran l'Acord d'associació i l'Acord monetari, un instrument mitjançant el qual Andorra ja reprèn part del cabal europeu" s'han inclòs en l'agenda de debats que aquesta setmana manté Andorra amb la Unió Europea per la negociació de l'acord, segons ha informat el Govern. El secretari d'Estat per a les Relacions amb la UE i cap negociador, Landry Riba, està aquesta setmana negociant amb el secretariat general de la Comissió Europea en una reunió bilateral que va començar ahir i s'ha reprès aquest matí "i ha permès avançar en la negociació tècnica de 6 annexos", informa l'executiu en un comunicat.

El Govern destaca que Riba "ha mantingut la defensa de la posició andorrana en matèria de competència, regulació tècnica dels productes, energia, estadística i comerç" a més de la lliure circulació de capitals. I explica que una vegada finalitzada la ronda bilateral es preveu reprendre dijous el debat amb les converses conjuntes amb Mònaco i San Marino per continuar les negociacions conjuntes sobre l'acord d'associació dels tres microestats europeus. L'executiu recorda que aquesta part conjunta de l'acord està avançada en un 85% i es va deixar de tractar el 2019 per avançar en la negociació dels annexos. I remarca que "un cop totes les parts han debatut bona part de les llistes de cabal europeu que cada país haurà de reprendre amb l'acord, s'ha considerat oportú continuar avançant en l'acord marc".

Trobada amb Sefcovic

La negociació continuarà amb la darrera sessió abans de l'estiu l'11 de juliol i els caps negociadors mantindran una trobada amb el màxim responsable de la CE per aquest acord i vicepresident per a les relacions institucionals i la prospectiva, Maros Sefcovic, el 4 de juliol. La reunió servirà "per fer el punt polític sobre els avenços assolits" en el primer semestre i per acordar el full de ruta per a la segona part de l'any, assenyala el Govern.

tracking