REPORTATGE

Sanedrí d'excaps

Espot dina amb els seus antecessors en el càrrec, que van exposar opinions sobre afers d’actualitat a Andorra.

Forné amb Espot i Ladislau Baró.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Quatre excaps de Govern i l’actual de Demòcrates es van reunir divendres passat en un popular restaurant d’un hotel per abordar temes d’actualitat que afecten especialment Andorra. Marc Forné, Albert Pintat, Jaume Bartumeu i Toni Martí es van trobar amb Xavier Espot per tenir una conversa informal, encara que fonts coneixedores de la reunió van explicar que Forné va posar sobre la taula la creació d’una mena de senat dels excaps de Govern que des de la reflexió i l’experiència pogués fer arribar consells a Espot que l’ajudin a prendre decisions de vital importància per al país.

Segons les mateixes fonts, Espot no va participar gaire en la conversa i es va dedicar més a escoltar. No és la primera vegada que el líder taronja es reuneix amb els seus antecessors, i aquest divendres es va fer a instàncies de Marc Forné, el cap de Govern més longeu sota les sigles del PLA.

No pot passar desapercebut que el dinar va tenir lloc l’endemà que Espot es va reunir amb tots els partits polítics per abordar el pacte d’Estat per a l’acord d’Associació amb Europa. Una trobada que, en línies generals, va ser satisfactòria amb matisos per a la majoria de participants, que ara tenen al davant una planificació que els ha de portar a un segon esborrany a partir dels suggeriments que es facin i del nou redactat que elabori el govern, i que serà clau per aconseguir la unió política davant Brussel·les o bé mantenir les diferències que van quedar clares durant la passada legislatura. Aquest segon esborrany haurà de ser presentat a partir del 14 de juny.

El dinar no va centrar-se només en Europa, encara que no n’han transcendit gaires detalls. També l’habitatge va ocupar un espai important en aquesta trobada, així com altres afers d’actualitat, com pot ser la relació amb el bisbat pel que fa al tema de l’avortament. Espot és qui mana, i a les seves mans està decidir.

tracking