memòria del 2022

El Comitè de Bioètica farà un estudi sobre el tractament als padrins en la covid

També té previst realitzar un treball sobre les decisions dels infants en la seva salut

El centre sociosanitari El Cedre.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Nacional de Bioètica d’Andorra (CNBA) realitzarà, aprovarà i donarà a conèixer enguany un document sobre el tractament de la gent gran durant la pandèmia de la covid-19. Així s’indica a la memòria d’activitats corresponent al 2022 publicada recentment per l’ens. El Comitè Nacional de Bioètica també té previst realitzar enguany un treball sobre la participació dels infants en la presa de decisions sobre qüestions rellevants per a la seva salut. Altres tasques previstes per l’organisme per al present exercici són organitzar una jornada de divulgació en matèria de bioètica; estudiar i portar a terme una implicació del CNBA en el debat públic a Andorra, i assistir i participar activament en les reunions del Comitè d’Experts covid-19, la CNHCC, el Comitè d’Ètica de la Investigació i el CD-BIO, i donar comptes als membres del Comitè Nacional de Bioètica d’Andorra als ministeris corresponents.

En el document, que signa el president del comitè David Pérez Surribas, es fa un recull de les activitats de l’ens l’any passat. En destaca la reunió que van mantenir el 20 maig del 2022 amb el ministre de Salut, Albert Font, per comunicar-li la necessitat de temps per a la reflexió, anàlisi i deliberació per dur a terme els dictàmens requerits al Comitè, i la conveniència i necessitat de l’adhesió d’Andorra al Conveni per a la protecció dels drets humans i la dignitat de l’ésser humà respecte a les aplicacions de la biologia i la medicina: Conveni Europeu sobre drets humans i biomedicina, el Protocol addicional al Conveni relatiu a la prohibició de la clonació dels éssers humans i el Protocol addicional relatiu a la investigació en éssers humans.

També s’ha donat resposta a la petició feta pel ministeri de Salut en relació amb el finançament amb diner públic de la repatriació del cos d’un difunt donant i s’ha donat resposta a la petició feta pel ministeri de Salut de valorar l’esborrany del projecte de llei de de Recerca en l’àmbit de la salut i la biomedicina”.

L’ens també ha revisat el circuit que segueixen els documents de voluntats anticipades atorgats a les notaries, ha fet una revisió i tria del format dels documents del CNBA i ha creat un grup de treball sobre la participació dels infants en la presa de decisions sobre qüestions rellevants per a la seva salut.

tracking