El PIB creix un 3,5% en el primer trimestre

La construcció és el sector que més puja respecte al mateix període del 2022

Evolució del PIB comparat amb indicadors internacionalsEstadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'economia andorrana se situa en xifres positives en l'inici de l'any amb un creixement del PIB real del 3,5% en el primer trimestre en comparació amb els tres primers mesos del 2022, "fet que mostra la capacitat de mantenir la recuperació econòmica", indica Estadística. La pujada es registra en tots els sectors productius menys la industria. Les xifres més destacades són les de la construcció que augmenta un 4,1%, venia del 6,2% a l'alça de final del 2022.

L'informe ressalta que la variació del PIB d'Andorra està molt lligada a l'evolució dels serveis "que ha suposat més del 80% del PIB en els darrers anys" i de manera global en els tres primers mesos d'enguany ha augmentat un 3,4%. Dins d'aquest grup sobresurt el subsector definanceres, immobiliàries, professionals i tècniques que ha crescut un 4%. I el de comerç, hostaleria, transport, informació i comunicacions, amb un 3,7% de pujada, després del 5,3% dels últims mesos de l'any passat. Estadística incideix que aquest últim subgrup "ha constituït l'accelerador principal de l'economia andorrana" en els darrers anys perquè presenta "una dinàmica molt positiva", tot i la desacceleració que va patir el 2020 i el 2021 per la vinculació al turisme i la crisi de la covid.

El servei d'Estadística remarca que l'evolució de l'economia del Principat supera la millora d'un 0,9% de França i l'1% de la Unió Europea, tot i que es situa per sota del creixement d'un 3,8% assolit a Espanya.

tracking